of 63000 LinkedIn

Onderhoud en beheer erfgoed in Den Helder

Onderhoud en beheer erfgoed in Den Helder. Verdedigingslinie De Stelling en de Oude Rijkswerf Willemsoord
Sweco Reageer

Sweco beheert ook komende drie jaar monumentaal recreatief havengebied Willemsoord.

Sweco heeft een nieuw contract gesloten met Stichting Erfgoed Den Helder, om de komende drie jaar het erfgoed in Den Helder, dat bestaat uit de verdedigingslinie De Stelling en de Oude Rijkswerf Willemsoord, te onderhouden en beheren.

Sinds 2014 voert Sweco het vastgoedmanagement op de Oude Rijkswerf in Willemsoord, waar o.a. horeca en recreatie zijn gevestigd in meer dan 18 monumentale gebouwen. Dit contract is nu verlengd en uitgebreid met het gehele terrein, waarmee Sweco planmatig onderhoud zal uitvoeren aan de vele historische dokken, sluizen, kademuren, bestratingen en torenkranen. Ook het beheer en onderhoud aan De Stelling, één van de oudste nog aanwezige militaire verdedigingslinies in Nederland, is toegevoegd aan de opdracht.

 

                                       

Dit is zo’n unieke plek, met zoveel historie. De Stelling en Willemsoord zijn gebouwd in opdracht van Napoleon en waren bepalend voor de ligging van de stad Den Helder. In de dokken van Willemsoord liggen nog oude oorlogsschepen, kan je het je voorstellen! Met zo’n plek moet je zorgvuldig omgaan. Voor onze civiel techneuten, installatie experts, archeologen en vastgoedadviseurs die hier allemaal aan de slag gaan, is dit een pareltje!’

– Harald Bruns, senior accountmanager

 

Sweco zal zich de komende jaren richten op het duurzaam onderhouden en beheren van het erfgoed, dit met behoud van eenzelfde duurzame kwaliteit in beeld en ervaring. Samen met Stichting Erfgoed Den Helder heeft Sweco de Subsidieregeling Instandhouding Monumenten aangevraagd en toegewezen gekregen.

 

                        

We werken al jaren tot volle tevredenheid samen met Sweco. We hebben het proces van onderhoudssubsidies goed verkend en samen tot een praktisch hanteerbaar proces gebracht, waar Willemsoord en de stichting Erfgoed Den Helder de vruchten van plukken.’

– Hans Broekmeulen, directeur van Willemsoord B.V.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSweco Nederland
De Holle Bilt 22
3732 HM De Bilt
Postbus 203
3730 AE De Bilt 
T +31 88 811 66 00 
info@sweco.nl

www.sweco.nl

Meer nieuws

Podcasts

ONLINE MAGAZINE

Denk je er weleens aan hoe de stad van de toekomst eruitziet? Wij doen niet anders. Elke dag opnieuw. Hoe wij die stad samen met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen, lees je in ons nieuwe online magazine. Wij delen onze kennis én die van experts en inspirators om ons heen. We vertellen je wat ons motiveert en waar we in geloven. En we zetten je graag aan het denken.

 

AANMELDEN

Whitepapers