of 62812 LinkedIn

Meer inzicht in het aantal fietsers op het Brabantse fietspadennetwerk

Meer inzicht in het aantal fietsers op het Brabantse fietspadennetwerk
Sweco Reageer

Provincie Noord-Brabant heeft Sweco de opdracht gegeven om meer inzicht te geven in het aantal fietsers op het Brabantse fietspadennetwerk. Met deze data worden verkeersmodellen en fietsscans verder verbeterd en wordt het mobiliteitsbeleid geëvalueerd.

Sweco zal in Noord-Brabant 79 vaste fietstelpunten installeren, waar gedurende een periode van drie jaar 24 uur per dag het fietsverkeer wordt gemeten. Naast deze vaste metingen worden jaarlijks op circa 90 locaties periodieke metingen (14 dagen) uitgevoerd. Nieuw in het Brabantse telprogramma zijn de tellingen bij alle provinciale wegen in de provincie.


Nathan Hooghof, projectleider bij provincie Noord-Brabant: ‘Wij willen het gebruik van de fiets in onze regio verder stimuleren. Om het effect van deze maatregelen te meten, is het belangrijk dat we inzicht krijgen in het gebruik van het netwerk. Deze data is daarvoor cruciaal.’


Emiel Meijers, senior adviseur Smart Mobility bij Sweco: ‘We zijn er trots op dat we met deze opdracht kunnen bijdragen aan duurzame en veilige mobiliteit in de Provincie Noord Brabant.'


Voor de aanleg van de vaste meetlocaties werkt Sweco samen met partner Metrocount. Sweco is verantwoordelijk voor het projectmanagement, het uitvoeren van de periodieke tellingen, het controleren en valideren van de data en de levering van de data aan de Provincie Noord Brabant en aan het NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens).

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSweco Nederland
De Holle Bilt 22
3732 HM De Bilt
Postbus 203
3730 AE De Bilt 
T +31 88 811 66 00 
info@sweco.nl

www.sweco.nl

Meer nieuws

Podcasts

ONLINE MAGAZINE

Denk je er weleens aan hoe de stad van de toekomst eruitziet? Wij doen niet anders. Elke dag opnieuw. Hoe wij die stad samen met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen, lees je in ons nieuwe online magazine. Wij delen onze kennis én die van experts en inspirators om ons heen. We vertellen je wat ons motiveert en waar we in geloven. En we zetten je graag aan het denken.

 

AANMELDEN

Whitepapers