of 59561 LinkedIn

Inwoners Uitgeest ontwerpen eigen duurzame en klimaatbestendige wijk

Eigen duurzame en klimaatbestendige wijk ontwerpen. Inwoners Uitgeest participeren in duurzaam en klimaatbestendig maken van hun woonwijk
Sweco Reageer

Inwoners van de wijk De Koog in Uitgeest denken actief mee bij de duurzame en klimaatbestendige herinrichting van hun woonwijk. Ingenieursadviesbureau Sweco adviseert de gemeente Uitgeest de komende drie jaar bij dit proces van ontwerp tot realisatie. 

 

De Koog in Uitgeest, een woonwijk met 1.500 woningen en 3.800 inwoners, staat aan de vooravond van een volledige transformatie. De bestrating en riolering zijn aan onderhoud of vervanging toe. Daarnaast is op een aantal locaties de openbare ruimte onlogisch ingedeeld, ervaren de bewoners grondwateroverlast en zijn er parkeerproblemen.

 

In 2017 besloot de gemeenteraad om de investeringen vanuit het meerjaren investeringsplan in te zetten voor reconstructie van de wijk De Koog. Hiermee is een kans ontstaan om De Koog een flinke kwaliteitsimpuls te geven met een ‘nieuw karakter’. Aandachtsgebieden worden aangepakt en mooie plekken, zoals het centrale park en het zicht op het polderlandschap, worden versterkt.

 

De ambitie van de gemeente is van De Koog een duurzame en klimaatbestendige wijk te maken. Een wijk met karakter, waar iedereen met plezier woont, het fijn en veilig is om buiten te zijn en waar men elkaar kan ontmoeten. Een wijk met veel groen, duurzame materialen en energiezuinige oplossingen. Hierbij is het belangrijk dat de bewoners nauw worden betrokken bij het ontwerp en de realisatie van de nieuwe wijk.


Ontwerp en participatie

Na een uitgebreide Europese aanbesteding met voorselectie koos gemeente Uitgeest voor Sweco. Het ingenieursadviesbureau verzorgt de integrale ontwerpwerkzaamheden, de werkvoorbereiding en advisering. Daarnaast begeleidt Sweco de gemeente bij het participatietraject met de bewoners.

 

Contact
Peter van Almere
Projectmanager
T +31 88 8115317
peter.vanalmere@sweco.nl

Maare Zondervan
Adviseur ruimtelijke opgaven
T +31 88 8115481
E: maare.zondervan@sweco.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSweco Nederland
De Holle Bilt 22
3732 HM De Bilt
Postbus 203
3730 AE De Bilt 
T +31 88 811 66 00 
info@sweco.nl

www.sweco.nl

Meer nieuws

Podcasts

ONLINE MAGAZINE

Denk je er weleens aan hoe de stad van de toekomst eruitziet? Wij doen niet anders. Elke dag opnieuw. Hoe wij die stad samen met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen, lees je in ons nieuwe online magazine. Wij delen onze kennis én die van experts en inspirators om ons heen. We vertellen je wat ons motiveert en waar we in geloven. En we zetten je graag aan het denken.

 

AANMELDEN

Whitepapers