of 64621 LinkedIn

Houtbouw: onderschatte oplossing voor de klimaat- én woningbouwopgave

Houtbouw: onderschatte oplossing voor de klimaat- én woningbouwopgave. Urban Insight College.
Sweco Reageer

Urban Insight College.

De EU wil in 2050 CO2-neutraal zijn. De noodzaak voor verandering van de bouwsector is groot, gezien de bijdrage daarvan aan de totale CO2-uitstoot over de wereld. We komen tot dat inzicht in een tijd waarin de bouwindustrie op het eerste oog juist moet opschalen, gezien de enorme woningbouwopgave in Nederland: het bijbouwen van circa één miljoen nieuwe woningen in 2030.

Het toepassen van meer biobased materiaal en aandacht voor circulariteit is één van de oplossingen om de twee grote ambities voor 2030 waar te kunnen maken (50% van de klimaatdoelen bereiken en één miljoen nieuwe woningen bouwen).

 

Het gebruik van hout zou hierin zomaar de sleutel tot succes kunnen zijn.


Laat je inspireren

Tijdens dit Urban Insight College vertellen Sweco-collega’s Ibrahim (Ibo) Selek (Senior Constructief Adviseur Houtbouw), Bas Horsting (Design Director Urban Planning & Architecture) en Sebastian Soelberg (Architect, Sweco Denemarken) elk vanuit hun expertise over de rol die houtbouw kan spelen bij de noodzakelijke verandering in de sector. Zij delen de nieuwste inzichten over de karakteristieken, beschikbaarheid, gezondheidseffecten en andere gevolgen bij hout als bouwmateriaal.


In het kort

  • Donderdag 16 november
  • Van 11.00 tot 12.00 uur
  • Live te volgen via onderstaande button
  • Stel al uw vragen in de chat

 

Het Urban Insight College is vanaf 16 november om 11.00 beschikbaar en live te zien via YouTube. Op de dag van het college vind je hier de link naar het college.

 

Afbeelding 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSweco Nederland
De Holle Bilt 22
3732 HM De Bilt
Postbus 203
3730 AE De Bilt 
T +31 88 811 66 00 
info@sweco.nl

www.sweco.nl

Meer nieuws

Podcasts

Revolutie aan de Amsterdamse grachten

Online verhalenbundel

Denk je er weleens aan hoe de stad van de toekomst eruitziet? Wij doen niet anders. Elke dag opnieuw. Hoe wij die stad samen met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen, lees je in onze nieuwste verhalen. Nieuwsgierig? Meld je aan voor onze online verhalenbundel en wij brengen 6 keer per jaar een stukje toekomst naar je toe.

Whitepapers