of 58952 LinkedIn

Hoe betaal ik mijn energietransitie? Verduurzamen zonder in de buidel te tasten

Hoe betaal ik mijn energietransitie? Verduurzamen zonder in de buidel te tasten
Sweco Reageer

Betalen. Financieren. Investeren. Kosten. Terugverdienen. Woorden die vaak als eerst bij ons opkomen als we aan de energietransitie denken. Als je energieneutraal wilt worden heb je een flinke zak geld nodig, is de gedachte. En als je die zak al hebt, hoe bepaal je dan of je de juiste keuzes maakt? One size fits all bestaat niet, elke energietransitie is anders. Waar het om draait is het slim samenbrengen van financiën en techniek. Als je daarin slaagt wordt betalen, verdienen!

‘Laatst kwam er een uitvraag voorbij van een opdrachtgever die zijn vraag had uitgebeeld in een plaatje van een berg met verschillende routes naar boven. Onder aan de berg een poppetje. “Wie kan ons helpen om de beste route naar boven te nemen?” Ze zochten een gids die inzicht kon geven in mogelijkheden, kosten, baten en de bijbehorende voor- en nadelen bij het energieneutraal maken van een gebiedsontwikkeling. Ik vond dat zo’n sprekend voorbeeld,’ zegt Vincent Jansen (afdelingshoofd Energie en Duurzaamheid bij Sweco). ‘Dat is precies hoe ik de rol van Sweco zie.’

 

Lees hier het volledige artikel

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSweco Nederland
De Holle Bilt 22
3732 HM De Bilt
Postbus 203
3730 AE De Bilt 
T +31 88 811 66 00 
info@sweco.nl

www.sweco.nl

Meer nieuws

De kracht van stedelijk voorspellen


       Wat kan slimme technologie doen?

 

       Beluister hier de podcast

ONLINE MAGAZINE

Denk je er weleens aan hoe de stad van de toekomst eruitziet? Wij doen niet anders. Elke dag opnieuw. Hoe wij die stad samen met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen, lees je in ons nieuwe online magazine. Wij delen onze kennis én die van experts en inspirators om ons heen. We vertellen je wat ons motiveert en waar we in geloven. En we zetten je graag aan het denken.

 

AANMELDEN

Whitepapers