of 63082 LinkedIn

Gezonde buurt en Gezonde regio

Gezonde buurt en Gezonde regio. Webinars 17 en 24 juni.
Sweco Reageer

Webinars 17 en 24 juni.

Sinds COVID-19 is een wandeling in het park of een fietstocht de stad uit weer een uitje. Zo gebruiken we de nabije groen-blauw structuren. Deze structuren zijn echter geen gegeven, maar het resultaat van zorgvuldige planning of beleid, gericht op het verbeteren van onze gezondheid. Sweco en Vereniging Deltametropool nodigen u uit om tijdens twee webinars (over buurt en regio) met ons na te denken over de relatie tussen gezondheid en groen-blauw structuren. 

Webinar 1 op 17 juni - Gezonde buurt

Op woensdag 17 juni van 13.00 tot 14.00 uur vertrekken we vanuit de lokale schaal. In steeds meer stedelijke projecten worden de verschillende klimaatadaptatie of mitigatieopgaven in de groen-blauw structuren opgepakt. Is daarbij ook nog voldoende aandacht en ruimte voor ons recht op recreatie en is het effect op de gezondheid duidelijk? Zijn dit mogelijk extra argumenten voor groen-blauw structuren en hoe maak je die argumenten concreet?

 

Stefan te Vaarwerk, stedenbouwkundig ontwerper bij Sweco en Anneke van Mispelaar van Bureau BUITEN trappen de sessie af met hun inzichten hierop. Je bent van harte welkom om te luisteren en mee te praten.

 

Webinar 2 op 24 juni  - Gezonde regio

Op woensdag 24 juni van 13.00 tot 14.00u zoomen we uit naar de regionale schaal. Hoe worden stedelijke en groen-blauw structuren in de regio, door middel van samenwerkingen en strategieën, met elkaar verbonden? Wat kan zo’n regionale structuur betekenen voor concrete groeiende gezondheidsuitdagingen, zoals bewegingsarmoede, urban heat of vergrijzing?

 

Hans Heupink (Provincie Zuid-Holland), Enrico Moens (Sweco) en Anneke van Mispelaar (Bureau Buiten) presenteren hun ideeën hierbij.

Deelname en vragen
Meld je hier aan vóór dinsdag 16 juni om deel te kunnen nemen. Je ontvangt dan een Teams uitnodiging voor beide events. Mocht je niet aan beide kunnen deelnemen, kun je alleen de uitnodiging accepteren van het webinar waaraan je wilt deelnemen. Mocht je alvast een vraag hebben die je aan het panel wilt voorleggen, kun je deze mailen naar David Dooghe van Vereniging Deltametropool via david.dooghe@deltametropool.nl. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid voor vragen tijdens de sessie, dit via de chatbox.

 

Urban Insight
Sweco organiseert deze webinars samen met haar partner Vereniging Deltametropool. Dit partnership komt voort uit ons tienjarig kennisprogramma Urban Insight, waarmee we samen met partners en klanten kennis ontwikkelen over een leefbare en gezonde stad van de toekomst.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSweco Nederland
De Holle Bilt 22
3732 HM De Bilt
Postbus 203
3730 AE De Bilt 
T +31 88 811 66 00 
info@sweco.nl

www.sweco.nl

Meer nieuws

Podcasts

ONLINE MAGAZINE

Denk je er weleens aan hoe de stad van de toekomst eruitziet? Wij doen niet anders. Elke dag opnieuw. Hoe wij die stad samen met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen, lees je in ons nieuwe online magazine. Wij delen onze kennis én die van experts en inspirators om ons heen. We vertellen je wat ons motiveert en waar we in geloven. En we zetten je graag aan het denken.

 

AANMELDEN

Whitepapers