of 60264 LinkedIn

Eerste Nederlandse ingenieursadviesbureau met BIM certificaat

Eerste Nederlandse ingenieursadviesbureau met BIM certificaat. Beheer van informatie over de gehele levenscyclus van een bouwwerk
Sweco Reageer

Sweco Nederland ontving vorige week als eerste ingenieursadviesbureau in Nederland het ISO 19650 certificaat. Dit certificaat is de internationale norm voor het beheer van informatie over de gehele levenscyclus van een bouwwerk, met behulp van Building Information Modelling (BIM).

Het ISO-certificaat toont aan dat Sweco de processen voor het communiceren, produceren en controleren van digitale informatie en informatie-eisen door de gehele leverings-en operationele fase volledig beheerst. Sinds de introductie van het certificaat in december 2018 is het de eerste keer dat deze wordt toegekend aan een ingenieursadviesbureau in Nederland.

 

Tomas de Loo, die namens BSI de audit verzorgde: “De energie, passie en het mensenwerk van de BIM werkgroep bij Sweco is effectief gebleken om de processen en BIM-strategie te implementerenEr is in het bijzonder goede invulling gegeven aan de processtappen voor afstemming met opdrachtgevers en toetsing van toeleveranciers.’


Het ISO- certificaat werd toegekend aan de afdeling Techniek. John Jansson, afdelingshoofd Techniek bij Sweco zegt:

De projecten waaraan wij werken worden steeds complexer. De hoeveelheid informatie over het project is zo groot en waardevol dat het noodzakelijk is om deze uniform en integraal te delen vanuit één centraal informatiemodel: BIM. Hierin worden ontwerpen en contracten volledig digitaal opgezet, integraal uitgevoerd en uniform opgeleverd. Zo werken wij met alle relevante disciplines in een virtuele projectomgeving aan de uitdagingen van onze klanten. Dit certificaat toont aan dat wij dit proces volledig beheersen.

Het ISO 19650 werd 17 september door BSI aan Sweco uitgereikt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSweco Nederland
De Holle Bilt 22
3732 HM De Bilt
Postbus 203
3730 AE De Bilt 
T +31 88 811 66 00 
info@sweco.nl

www.sweco.nl

Meer nieuws

Podcasts

ONLINE MAGAZINE

Denk je er weleens aan hoe de stad van de toekomst eruitziet? Wij doen niet anders. Elke dag opnieuw. Hoe wij die stad samen met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen, lees je in ons nieuwe online magazine. Wij delen onze kennis én die van experts en inspirators om ons heen. We vertellen je wat ons motiveert en waar we in geloven. En we zetten je graag aan het denken.

 

AANMELDEN

Whitepapers