of 64621 LinkedIn

Eerste goedgekeurde vergunning in Benelux voor groene waterstofplant

Eerste goedgekeurde vergunning in Benelux voor groene waterstofplant. Waterstofproductieplant in Vlissingen
Sweco 2 reacties

Sweco stond in voor het ontwerp en de opmaak van de omgevingsvergunning voor de 25 megawatt groene waterstofproductieplant in Vlissingen. Dit gebeurde in opdracht van VoltH2. Na voltooiing zal deze site 3,6 miljoen kg groene waterstof per jaar produceren.

Sweco is in de eerste projectfase verantwoordelijk voor het volledig ontwerp, de benodigde vergunningen en de subsidies. Met een internationaal team van Belgische en Nederlandse specialisten zijn we in staat om het totale project integraal uit te voeren. Sweco is ook betrokken bij andere groene waterstofontwikkelingen in Nederland en België met de inzet van engineering voor compressie-, koeling- en opslagmodaliteiten volgens de strikte veiligheidsvereisten voor waterstof onder hoge druk.

 

                         

Waterstof is een belangrijk opslagmedium om het totale energienetwerk van Nederland te laten functioneren. Dit project draagt bij aan een eerste stap hierin.

– Vincent Jansen, afdelingshoofd Energie & duurzaamheid bij Sweco

 

Eindelijk is de eerste vergunning voor grootschalige productie van groene waterstof gepubliceerd. Ik ben trots op ons team dat hier hard aan gewerkt heeft de afgelopen maanden. Voordat de energietransitie voltooid is zullen er ongetwijfeld nog vele volgen! 

– Bert van Renselaar, business director energietransitie bij Sweco

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Call me @ (Boekhouder aan wal) op
@ Spier.
Ik snap ook werkelijk niets van zulke onzin.
Natuurlijk leuk als er een waterstof-fabriekje wordt gebouwd, vooral als het op een plek is waar mogelijk veel subsidie, medewerking etc. binnengehaald kan worden maar geen afzetmogelijkheden zijn.
Want zelfs onze mariniers zagen Vlissingen niet zitten
Maar waarom wel poen vangen en jezelf dan verkopen als business director van een plant. Moerasandijvie zeker.
Stuur zulk volluk op een inburgeringscursus om onze taal te leren. Doen we toch ook met vluchtelingen e.d.
Door Wolfgang Spier (Voormalig raadslid) op
Interessant zo'n plant die waterstof produceert. Ben benieuwd wat het taalgebruik op het einde van deze eeuw is als een simpel woord als fabriek nu al niet meer wordt gebruikt.

Contactgegevens

AfbeeldingSweco Nederland
De Holle Bilt 22
3732 HM De Bilt
Postbus 203
3730 AE De Bilt 
T +31 88 811 66 00 
info@sweco.nl

www.sweco.nl

Meer nieuws

Podcasts

Revolutie aan de Amsterdamse grachten

Online verhalenbundel

Denk je er weleens aan hoe de stad van de toekomst eruitziet? Wij doen niet anders. Elke dag opnieuw. Hoe wij die stad samen met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen, lees je in onze nieuwste verhalen. Nieuwsgierig? Meld je aan voor onze online verhalenbundel en wij brengen 6 keer per jaar een stukje toekomst naar je toe.

Whitepapers