of 61043 LinkedIn

De KlimaatMaat

De KlimaatMaat. Hoe werkt het en wat levert het op?
Sweco Reageer

Na vier jaar op rij in de finale te hebben gestaan en in 2017 de hoofdprijs mee naar huis te mogen nemen, zijn ook dit jaar de jonge ingenieurs van Sweco erin geslaagd Doe & Durf-competitie te betreden. Doe & Durf is een prestigieuze, op innovatie en profilering gerichte competitie voor jonge ingenieurs. Dit jaar is het thema ‘De ingenieuze stad’ en dingt Sweco met haar innovatieve idee ‘De KlimaatMaat’ mee naar de winst.

Welke bijdrage kan jij leveren aan het veranderende klimaat? Het antwoord is ‘veel’. Maar hoe dan? Veel huiseigenaren zien door de bomen het bos niet meer. Er zijn veel initiatieven en sommigen zitten verstopt.

 

Wat we nodig hebben om zelf een bijdrage te leveren en het verschil te maken, is een platform die alle positieve initiatieven koppelt, partijen hierin betrekt en gebruik maakt van alle beschikbare databronnen. Kortom, alles wat je wilt weten over wat jij kunt doen kan je terugvinden in de KlimaatMaat. De slimme tool is gemaakt voor burgers en is gericht op burgerparticipatie.

 

 

Hoe werkt de Klimaatmaat?

Simpel. De KlimaatMaat is een gratis app voor burgers om hun woning te verduurzamen. Deze app genereerd op basis van open en gesloten data persoonlijk advies. Dit doen we door alle data aan elkaar te koppelen en ideeën en passende initiatieven voor de gebruiker op gemeentelijk en/of buurtniveau zichtbaar te maken.

 

Het eindresultaat is een actuele bron voor burgers dat inzicht geeft de kansen en mogelijkheden voor het verduurzamen de woning. Bovendien biedt de KlimaatMaar praktische handvaten om hiermee te startenBijvoorbeeld kan de tool je vertellen welke duurzame leveranciers er bij jou in de buurt zitten of welke subsidie voor jou interessant is.

 

Wat levert de Klimaatmaat op?

• Je levert hiermee een bijdrage aan een duurzamere toekomst
• Door het verduurzamen van je woning neemt de woningwaarde toe
• Sociale cohesie: Door maatwerk te leveren op gemeentelijk- en wijkniveau en in te zetten op gezamenlijk lopende buurtinitiatieven
• Het verbetert de samenwerking tussen (lokale) bedrijven, bestaande initiatieven en burgers
• Door je woning te verduurzamen kan je (op de lange termijn) geld besparen

 

Team Sweco

  • Stefan Talboom, adviseur GIS en Geodata (teamcaptain)
  • Tinka Griffioen, adviseur mobiliteit
  • Evelyn van de Bildt, junior ontwerper infrastructuur
  • Matthijs Kastelijns, FME/Gis specialist
  • Maarten van Impelen, junior constructeur

Wil je meer weten over het deelnemende team of de innovatieve ideeën van onze jonge experts? Neem dan contact op met teamcaptain Stefan Talboom.

 

Stefan Talboom, adviseur GIS en Geodata
+31 88 811 4980 / 
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSweco Nederland
De Holle Bilt 22
3732 HM De Bilt
Postbus 203
3730 AE De Bilt 
T +31 88 811 66 00 
info@sweco.nl

www.sweco.nl

Meer nieuws

Podcasts

ONLINE MAGAZINE

Denk je er weleens aan hoe de stad van de toekomst eruitziet? Wij doen niet anders. Elke dag opnieuw. Hoe wij die stad samen met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen, lees je in ons nieuwe online magazine. Wij delen onze kennis én die van experts en inspirators om ons heen. We vertellen je wat ons motiveert en waar we in geloven. En we zetten je graag aan het denken.

 

AANMELDEN

Whitepapers