of 59082 LinkedIn

Contracten met Vitens en Oasen

Contracten met Vitens en Oasen. Sweco helpt drinkwaterbedrijven bij de uitdagingen van de toekomst
Sweco Reageer

Ingenieursadviesbureau Sweco tekende deze maand contracten met twee drinkwaterbedrijven. Vitens selecteerde Sweco voor het raamcontract voor ingenieursdiensten van haar drinkwaterproductielocaties en Oasen gaf Sweco opdracht voor het ontwerp en de contractvorming voor de nieuwe waterproductielocatie De Put in Nieuw-Lekkerland.

Sweco heeft een stevige groeiambitie om alle drinkwaterbedrijven in Nederland te helpen bij de uitdagingen van de toekomst. ‘Nederland is een van de landen met het beste drinkwater ter wereld. Voor gezonde en veilige steden van de toekomst, willen we die uitstekende drinkwaterkwaliteit en -levering graag helpen waarborgen, ’ zegt Jac Gommeren, teammanager Drinkwater & Industrie.

    

Vitens

Voor het raamcontract van Vitens zal Sweco ingenieurs- en ontwerpdiensten leveren voor de renovatie en nieuwbouw van (nieuwe) drinkwaterproductielocaties.

 

Door klimaatverandering hebben we onder andere te maken met toenemende droogte. Na de hete zomer van 2018 zien we nu bijvoorbeeld lagere grondwaterstanden dan we gewend waren in het verleden, terwijl de vraag naar drinkwater blijft stijgen. Mensen verbruiken meer drinkwater als het warm is én de bevolking groeit.  Onder andere deze ontwikkeling vraagt om aanpassingen aan de drinkwaterproductie en -distributie’, zegt Jac Gommeren. 

 

Sweco zet expertise in van verschillende afdelingen, waaronder Watertechniek, Bouw, Industrie, Omgevingsmanagement, Vergunningen en Water. Binnen het raamcontract zal Sweco nauw samenwerken met drie andere geselecteerde partijen.

 

Oasen

Voor drinkwaterbedrijf Oasen, in Zuid Holland, gaat Sweco een nieuwe toekomstbestendige waterproductielocatie ontwerpen. Sweco is ook verantwoordelijk voor de bestekken voor aanbesteding van de uitvoerende partijen. Oasen verwacht dat de nieuwe zuivering in 2022 onberispelijk drinkwater gaat leveren. Een onderdeel van het ontwerp is een studie naar de gedeeltelijke terugwinning van energie uit de zuivering.

 

We kijken naar mogelijkheden om het energieverbruik terug te schroeven en de zuivering zoveel mogelijk circulair te maken,’ zegt Jac Gommeren.  

 

De opdracht van Oasen volgt uit een aanbesteding onder de partijen uit het lopende raamcontract.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSweco Nederland
De Holle Bilt 22
3732 HM De Bilt
Postbus 203
3730 AE De Bilt 
T +31 88 811 66 00 
info@sweco.nl

www.sweco.nl

Meer nieuws

Podcasts

ONLINE MAGAZINE

Denk je er weleens aan hoe de stad van de toekomst eruitziet? Wij doen niet anders. Elke dag opnieuw. Hoe wij die stad samen met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen, lees je in ons nieuwe online magazine. Wij delen onze kennis én die van experts en inspirators om ons heen. We vertellen je wat ons motiveert en waar we in geloven. En we zetten je graag aan het denken.

 

AANMELDEN

Whitepapers