of 60715 LinkedIn

Betere doorstroming verkeer in Zaandam-Zuid en versnelling OV

Sweco Reageer

Vervoerregio Amsterdam heeft ingenieursadviesbureau Sweco aangesteld voor de planuitwerkingsfase van de Thorbeckeweg N516 bij Zaandam. In deze volgende fase wordt het voorlopige voorkeursalternatief nader gedetailleerd en onderzocht op haalbaarheid. De aanpak van de Thorbeckeweg N516 moet uiteindelijk leiden tot een betere doorstroming van het verkeer in Zaandam Zuid en een versnelling van het Openbaar Vervoer.

Het is de eerste opdracht van Sweco vanuit het raamcontract dat deze zomer werd gesloten met Vervoerregio Amsterdam. Sweco richt zich op de planuitwerkingsfase, waaronder het verrichten van alle toestandsonderzoeken, het opstellen van een referentie ontwerp, het opstellen van een eisenspecificatie, het voorbereiden van meerdere bestemmingsplanwijzigingen en het creëren van draagvlak bij (professionele) stakeholders.

 

Bijzonder aan het project is de korte doorlooptijd: eind december 2019 moeten de eerste ontwerpen gereed zijn.

 

Marco Leepel, hoofd afdeling Wegen: ‘Dit soort multidisciplinaire projecten in een complexe omgeving en onder grote tijdsdruk, stelt ons in staat om, samen met onze klant, maximale meerwaarde te creëren met oog voor alle belanghebbenden. Met een lean-aanpak en de juiste expertise op het juiste moment maken we deze opdracht gecontroleerd tot een succes.’

 

Verbetering doorstroming
De gemeente Zaanstad, gemeente Oostzaan, Vervoerregio Amsterdam en de Provincie Noord-Holland doen onderzoek naar het verbeteren van de verkeersdruk bij de vijfhoek, de Ambacht en Thorbeckeweg. De verkeersdruk op Zaandam Zuid neemt namelijk de komende jaren fors toe, onder meer door groei van het verkeer uit het Hembrugterrein, Hoogtij, Zuiderhout en de ontwikkeling van de Achtersluispolder. Er ligt nu een voorkeursvariant, waarin het kruispunt bij de Vijfhoek ongelijkvloers wordt, de aansluiting Westkolkdijk op de N516 wordt verplaatst naar nabij de Vlinderbrug en er worden busbanen langs de Vlinder aansluiting, N516 en Wibautstraat aangelegd om de doorstroming van het HOV te verbeteren.

 

Contact

Karin Groendijk, Senior Adviseur Media en PR

+31 88 8115245 / mail

Sanne Baarda-Marissen, Brand Manager

+31 88 8115049 / mail

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSweco Nederland
De Holle Bilt 22
3732 HM De Bilt
Postbus 203
3730 AE De Bilt 
T +31 88 811 66 00 
info@sweco.nl

www.sweco.nl

Meer nieuws

Podcasts

ONLINE MAGAZINE

Denk je er weleens aan hoe de stad van de toekomst eruitziet? Wij doen niet anders. Elke dag opnieuw. Hoe wij die stad samen met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen, lees je in ons nieuwe online magazine. Wij delen onze kennis én die van experts en inspirators om ons heen. We vertellen je wat ons motiveert en waar we in geloven. En we zetten je graag aan het denken.

 

AANMELDEN

Whitepapers