of 58952 LinkedIn

Betere doorstroming bussen in Utrecht

Betere doorstroming bussen in Utrecht. Sneller en betrouwbaarder OV
Sweco Reageer

Ingenieursadviesbureau Sweco gaat de Provincie en de gemeente Utrecht adviseren hoe de bussen op vijf belangrijke trajecten in Utrecht beter kunnen doorstromen. Hiermee draagt Sweco bij aan een sneller en betrouwbaarder OV in Utrecht.

De doorstroming op vijf belangrijke busroutes in Utrecht staat onder druk. Toenemende verkeersdrukte en herinrichtingen maken het openbaar vervoer op sommige plekken trager en onbetrouwbaarder.

 

Sweco stelt in nauwe samenwerking met de provincie Utrecht en de gemeente Utrecht een plan van aanpak op voor vijf belangrijke trajecten: Vredenburg- Oudenoord, Waterlinieweg, Zuidpoort (omgeving Vaartsche Rijn), Lucasbrug en Majellaknoop. Met deze opdracht willen Provincie en gemeente Utrecht de slechtere doorstroming op deze trajecten aanpakken, met als doel een sneller en betrouwbaarder OV. Hierbij streven zij tegelijk naar het verbeteren van de doorstroming en verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers.

 

                      

Michiel Vinckers, projectmanager binnen het Team Integraal Ontwerp Infra bij Sweco:

Als we de bussen op deze vijf routes de komende jaren op tijd laten rijden, hebben we ons werk goed gedaan. Dit vraagt om kennis van verschillende disciplines, maar ook een goede samenwerking met de gemeente en de provincie. We kijken ernaar uit om ermee aan de slag te gaan.

 

                    

Sjaak Doornekamp, projectleider bij de Provincie:

De provincie bekostigt het ontwerp van de verbeteringsplannen die het OV sneller en betrouwbaarder moeten maken in goede samenhang met het toenemende fiets- en voetgangersverkeer en rekent er op dat de gemeente deze zal gaan realiseren.

 

Eind 2019 moeten de plannen gereed zijn.

 

Contact

Olav Groenendijk, Directeur Marketing & Communicatie
+31 88 8114697 / 
Karin Groendijk, Senior adviseur Media en PR
+31 88 8115245 / 
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSweco Nederland
De Holle Bilt 22
3732 HM De Bilt
Postbus 203
3730 AE De Bilt 
T +31 88 811 66 00 
info@sweco.nl

www.sweco.nl

Meer nieuws

De kracht van stedelijk voorspellen


       Wat kan slimme technologie doen?

 

       Beluister hier de podcast

ONLINE MAGAZINE

Denk je er weleens aan hoe de stad van de toekomst eruitziet? Wij doen niet anders. Elke dag opnieuw. Hoe wij die stad samen met onze klanten ontwerpen en ontwikkelen, lees je in ons nieuwe online magazine. Wij delen onze kennis én die van experts en inspirators om ons heen. We vertellen je wat ons motiveert en waar we in geloven. En we zetten je graag aan het denken.

 

AANMELDEN

Whitepapers