of 59854 LinkedIn

‘Zonder de Starterslening was het huis met een tuin er niet gekomen’

‘Zonder de Starterslening was het huis met een tuin er niet gekomen’.
Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten Reageer

Gwendolyn Komproe woonde in een sociale huurappartement in Vianen. Toen ze zwanger werd van haar tweede kind zocht ze een woning met meer kamers. Dankzij de Starterslening woonde ze al snel in haar eerste koophuis: een eengezinswoning met tuin.

Gwendolyn onderzocht eerder al de mogelijkheden om een huis te kopen, maar kreeg geen hypotheek vanwege haar inkomen. “Ik kon na mijn afstuderen geen baan in de juiste richting vinden en bleef hangen in mijn bijbaan. Toen ik ander werk en een vast contract kreeg, ben ik me opnieuw gaan oriënteren. Ik kende de Starterslening vanuit mijn werk en wist dat ik een goede kans zou maken. De woning die ik gekocht heb, is een voormalige huurwoning van de woningcorporatie waar ik mijn appartement huurde. Ik had mazzel, omdat ik als huurder de enige geïnteresseerde was om het te kopen. Daardoor had ik voorrang.”


Bijkomende kosten

Starters lopen vaak tegen problemen aan wanneer ze een huis willen kopen, bijvoorbeeld met de bijkomende kosten die ze uit eigen zak moeten financieren. “Ik had daar spaargeld voor”, zegt Gwendolyn. “En ik had net nieuwe meubels aangeschaft, dus die konden mee. Ook kreeg ik veel hulp van familie en vrienden. Ze hielpen me de woning op te knappen, te verven en de vloer te leggen. Dat scheelt allemaal een hoop geld.”


Zonder Starterslening niet gelukt

“Hoewel ik snel een woning vond, was het traject voor mij intensief”, vervolgt Gwendolyn. “Ik was hoogzwanger en in de tussentijd overleed ook mijn oma in Suriname. Vanuit het buitenland kon ik gelukkig zaken regelen met de hulp van Vereniging Eigen Huis. Zonder de Starterslening was het niet gelukt om de woning te financieren. Ik dacht altijd dat ik na mijn afstuderen meteen een huis zou kopen. Mijn ideale plaatje was om mijn kinderen iets na te laten waarvoor ik hard gewerkt heb. Een wens die iets later toch uitgekomen is.”

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Stimuleringsfonds Volkshuisvesting

Nederlandse gemeenten
AfbeeldingComputerweg 11-13, 3821 AA Amersfoort
Tel.nr.: 088 253 9400
www.svn.nl
info@svn.nl

Meer nieuws

Onze diensten

Bloggers