of 59345 LinkedIn

Leiden ondersteunt duurzame ondernemers met duurzaamheidsfonds

Leiden ondersteunt duurzame ondernemers met duurzaamheidsfonds. De gemeente wil innovatieve ondernemers faciliteren, stimuleren en ondersteunen bij het verduurzamen van hun bedrijfsvoering
Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten Reageer

De gemeente Leiden wil innovatieve ondernemers faciliteren, stimuleren en ondersteunen bij het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Daartoe heeft het college van burgemeester en wethouders (B&W) het duurzaamheidsfonds Leiden voor ondernemers en maatschappelijke organisaties ingesteld.


De Stimuleringslening is een maatwerkproduct waarmee een provincie of gemeente inwoners stimuleert om in een goede woon- en leefomgeving te investeren. De gemeente of provincie bepaalt de voorwaarden.


Het fonds is van toepassing op ondernemingen en maatschappelijke organisaties die revolverende leningen aanvragen om hun duurzame project te financieren.  Dit kan variëren van het plaatsen van zonnepanelen op een bestaand gebouw tot nieuwbouwprojecten die energie gaan leveren. Vereiste is dat de te financieren projecten bijdragen aan het verlagen van de CO2-uitstoot in Leiden. Per uit te lenen euro moet een project tenminste 400 gram CO2-uitstoot besparen.


Meer informatie?

Uitgebreide informatie over de mogelijkheden en de voorwaarden vindt u op www.duurzaambouwloket.nl. Het Duurzaam Bouwloket is het digitale gemeentelijke energieloket waar u terecht kan voor gratis en onafhankelijk advies over energiebesparende- en duurzaamheidsmaatregelen. Zij kunnen u adviseren hoe u uw bedrijfsvoering energiezuinig kunt maken.


Samenwerking

Het Duurzaamheidsfonds Leiden voor ondernemers en maatschappelijke organisaties is een samenwerking tussen de gemeente Leiden, Omgevingsdienst West-Holland, Duurzaam Bouwloket en Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Stimuleringsfonds Volkshuisvesting

Nederlandse gemeenten
AfbeeldingComputerweg 11-13, 3821 AA Amersfoort
Tel.nr.: 088 253 9400
www.svn.nl
info@svn.nl

Meer nieuws

Onze diensten

Bloggers