of 61869 LinkedIn

Jan Willem van Beek over de impact van het coronavirus

Jan Willem van Beek over de impact van het coronavirus. Welke vragen krijgt SVn van gemeenten, bedrijven en mensen met een lening?
Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten Reageer

SVn blijft de komende weken gewoon bereikbaar. Het kantoor is dicht om verspreiding van het coronavirus in te dammen, maar de telefoonlijn blijft open en medewerkers zijn bereikbaar via telefoon, e-mail en andere kanalen. “Iedereen probeert thuis net zo productief te zijn als we samen op kantoor waren”, zegt SVn-directeur Jan Willem van Beek. “Natuurlijk is het soms wel even zoeken.”

 

Het kantoor van SVn is leeg?

“Bijna leeg. Er zijn nog een paar mensen aan het werk. Ook wij doen er graag alles om te voorkomen dat het coronavirus zich snel verder verspreidt. Tegelijkertijd doen we er alles aan om onze dienstverlening aan klanten zo goed mogelijk doorgang te laten vinden. Er worden nog altijd veel leningen aangevraagd. Wij doen ons best om zoveel mogelijk aanvragen over de finish te helpen.”


Wat verandert er voor klanten en deelnemers?

“Tot nu toe verrassend weinig. We werken bijna allemaal thuis, maar zijn gewoon bereikbaar. Vorig jaar zijn we helemaal digitaal gaan werken, daar plukken we nu de vruchten van. Ik vind dat we het wonderbaarlijk snel opgezet hebben met z’n allen. Iedereen probeert thuis net zo productief te zijn als we samen op kantoor waren. Natuurlijk is het soms wel even zoeken.”


Tegen welke dingen loopt SVn nu aan?

“Systemen zijn soms overbelast of er is een storing ergens. En sommige dingen moeten gewoon even anders. We waren bijvoorbeeld gewend aan met de hand ondertekende documenten. We leren nu hoe we ervoor kunnen zorgen dat ‘natte handtekeningen’ niet of weinig nodig zijn. Het is dus ook een mooie impuls voor papierloos werken.”


Welke vragen krijgt SVn van gemeenten, bedrijven en mensen met een lening?

“Op dit moment komen er vanuit gemeenten nog niet zoveel vragen binnen. Dat is ook niet zo vreemd, lokale overheden zijn immers druk bezig om de boel draaiende te houden. Dat geeft ons tijd om er voor te zorgen dat we klaar zijn wanneer de vragen wel komen. Particulieren en bedrijven met een lening die door de coronacrisis moeite hebben met het betalen van de maandlasten, kunnen altijd contact met ons opnemen. Met hen gaan we op zoek naar een passende oplossing.”


Wat gaat er de komende dagen gebeuren?

“Dat is niet te voorspellen. We volgen de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus op de voet.”

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.