of 59854 LinkedIn

'De coronacrisis maakt ons duidelijk hoe belangrijk een goed en betaalbaar thuis is'

'De coronacrisis maakt ons duidelijk hoe belangrijk een goed en betaalbaar thuis is'. Corona of niet: er moet écht gebouwd worden
Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten Reageer

Bouwen, bouwen, bouwen. Vaak geroepen als dé oplossing voor het woningtekort in Nederland. Daniel Koerhuis (VVD) zei het in de eerste editie van Platform Woonstarters. Nu roept Sandra Beckerman (SP) het weer. Zij lanceert vandaag de vierde editie met een vlog. “De coronacrisis maakt ons duidelijk hoe belangrijk een goed en betaalbaar thuis is.”


Platform Woonstarters?is een initiatief van SVn in co-creatie met Bouwfonds Property Development (BPD), De Hypotheekshop, Vereniging Eigen Huis,?Vereniging van Nederlandse Gemeenten?(VNG), provincie Limburg, Gemeentebelang Nunspeet, gemeente Kaag en Braassem, gemeente Tiel, Urbannerdam en Ikbouwbetaalbaar. Platform Woonstarters verschijnt met zes digitale edities. Ook is er ruimte voor bijdragen van politici en partijen uit de markt.


De vierde editie van Platform Woonstarters gaat over betaalbaar (ver)bouwen. Van je eigen woning in elkaar klussen tot wonen in een tiny house, en van bouwen aan natuurrijke stadsranden tot de transformatie van een varkensstal naar een woonhuis. In de terugkerende politieke blog stelt Beckerman dat “de wooncrisis politieke topprioriteit zou moeten zijn, maar dat nog steeds niet is.” Gastbijdragen zijn er naast Beckerman van onder meer Staatsbosbeheer, BZK en de gemeente Amersfoort.

 

 

Corona of niet: er moet écht gebouwd worden

De wooncrisis is door het coronavirus niet kleiner geworden. “Corona of niet: er moet écht gebouwd worden”, zegt ook SVn-directeur Jan Willem van Beek in het voorwoord. En hij ziet ook kansen. “Wellicht wordt ‘buiten’ wonen in Groningen wel een stuk aantrekkelijker. En zal deze periode van verplicht thuiswerken tot een thuiswerkrevolutie leiden? Dat zou in ieder geval goed zijn voor de stikstofopgave.”


Platform Woonstarters

In de eerste editie trapte Tweede Kamerlid Daniel Koerhuis (VVD) af met het politieke blog. In de tweede editie nam Paul Smeulders (GroenLinks) dit voor zijn rekening. Editie drie was voor Jessica van Eijs (D66). Sandra Beckerman (SP) schreef voor de vierde editie en geeft de pen over aan Carla Dik-Faber (ChristenUnie). Haar blog volgt in de zomer in editie vijf over de inclusieve wijk

Reageren? Mail naar praatmee@platformwoonstarters.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Stimuleringsfonds Volkshuisvesting

Nederlandse gemeenten
AfbeeldingComputerweg 11-13, 3821 AA Amersfoort
Tel.nr.: 088 253 9400
www.svn.nl
info@svn.nl

Meer nieuws

Onze diensten

Bloggers