of 59329 LinkedIn

Asbest, kom van het dak af

Asbest, kom van het dak af. Eigenaren van asbestdaken in uw gemeente of provincie; u wilt hen graag helpen deze daken te saneren. Maar hoe?
Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten Reageer

Eigenaren van asbestdaken in uw gemeente of provincie; u wilt hen graag helpen deze daken te saneren. Maar hoe? Hier is niet één juist antwoord op te geven. Maar gelukkig zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden.

De overheid wil dat er vanaf 2025 geen asbest meer zit op daken. Een flinke opgave die in iedere gemeente of provincie om een eigen aanpak vraagt. Uw lokale opgave bepaalt welke stappen u het beste kunt nemen en welke acties de meeste vruchten afwerpen. Inwoners stimuleren, begeleiden en ontzorgen zijn echter ingrediënten die niet mogen ontbreken.

 

Asbestregeling Drenthe

Donderdag 15 november zoomen we tijdens de deelsessie ‘Asbest, kom van het dak af’ op de SVn Deelnemersbijeenkomst in op de aanpak van de provincie Drenthe: de Asbestregeling Drenthe. Zij hebben het hele proces uitbesteed aan Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). SVn treedt op als fondsbeheerder en kredietbeoordelaar en draagt zorg voor uitbetaling van de lening. Een mooie en vruchtbare samenwerking. Jaap Braam, Beleidsmedewerker Milieu bij de provincie Drenthe, en één van onze relatiemanagers Reint Brondijk, vertellen tijdens de deelnemersbijeenkomst hoe deze samenwerking tot stand is gekomen. Op www.snn.nl/asbestregeling-drenthe vindt u meer informatie.


Welke aanpak past bij uw opgave?

De Asbestregeling Drenthe is een Stimuleringslening van SVn. Uiteraard ligt het aan uw lokale opgave welke aanpak en eventuele financieringsvorm het meest geschikt is. Wat is bijvoorbeeld de financiële draagkracht van de eigenaren van asbestdaken? Zijn er veel  agrariërs die hun bedrijf niet kunnen of willen voortzetten? Zijn er veel woningen met asbest op het dak? Tijdens de deelsessie vertellen we welke stappen u kunt nemen om een effectieve aanpak te ontwikkelen, welke financieringsmogelijkheden er zijn en hoe u uw inwoners kunt informeren, stimuleren en activeren.

 

Benieuwd hoe andere gemeenten of provincies asbestdaken te lijf gaan?Op www.asbestversnelling.nl/versnellingsinitiatieven vindt u de meest uiteenlopende aanpakken.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.