of 59345 LinkedIn

Waterschappen op zoek naar innovatieve ondernemers

Waterschappen op zoek naar innovatieve ondernemers. Waterbijeenkomst‘ die in het teken staat van matchmaking
Stichting Groenkeur Reageer

Nederland telt 21 waterschappen. Zij zorgen voor het beheer van dijken en sluizen, de juiste waterstand, oppervlaktewaterkwaliteit en voor zuivering van afvalwater. Zodoende kunnen agrariërs en ondernemers hun bedrijf goed runnen, mensen veilig (onder zeeniveau) kunnen wonen en in schoon water kunnen recreëren; dit alles met behoud van zoveel mogelijk natuur. Essentieel voor de inwoners van Nederland, én voor het bedrijfsleven.

Het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt en de bodem daalt in West-Nederland. Extreem weer komt steeds vaker voor. Door extreme neerslag neemt de kans op wateroverlast toe, terwijl extreme droogte nadelige gevolgen heeft voor de waterkwaliteit en waterbeschikbaarheid. Dit heeft ook invloed op het leefklimaat en productiviteit in werklocaties. Het waterschap is dan ook niet meer in zijn eentje in staat om te zorgen voor droge voeten en schoon water. Daarom wordt steeds meer samengewerkt met andere overheden, bedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties.

 

Op dinsdagmiddag 25 juni organiseren Groene Cirkels samen met Groene Groeiers in Rotterdam een ‘waterbijeenkomst die in het teken staat van matchmaking: matches tussen grote bedrijven, scale-up bedrijven en waterschappen die tot innovatieve business cases kunnen leiden.

 

Lees het volledige bericht

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingStichting Groenkeur

Kokermolen 11, 3994 DG Houten

Postbus 1010, 3990 CA Houten

Tel.nr. 030 6595 663

www.groenkeur.nl

info@groenkeur.nl

Meer nieuws

Vakbeurs Openbare ruimte