of 59329 LinkedIn

Amsterdam verstrekt subsidie voor aanplant nieuwe bomen

Amsterdam verstrekt subsidie voor aanplant nieuwe bomen. Aanplant moet uitgevoerd worden door een professioneel bedrijf met het Groenkeur-certificaat Boomverzorging',
Stichting Groenkeur 1 reactie

'Iedereen in Amsterdam kan vanaf 1 maart subsidie aanvragen voor aanplant van een of meer bomen. De subsidie is maximaal € 5.000,- per boom en wordt 100% vergoed. Aanplant moet uitgevoerd worden door professioneel bedrijf met het Groenkeur-certificaat Boomverzorging', zo meldt Hans Kaljee in een tweet. Kaljee is bomenconsulent bij gemeente Amsterdam en lid van de Technische Commissie Boomverzorging van Groenkeur.

Deze subsidie is bedoeld voor Amsterdammers en organisaties die een boom in hun tuin of in een gedeelde tuin willen planten. Omdat het niet alleen heter wordt in de stad, maar het ook meer regent, wil de gemeente Amsterdam de stad hitte- en regenbestendig te maken. Bomen helpen daarbij. Daarnaast zorgen de bomen in Amsterdam voor een grotere biodiversiteit. De subsidie ‘Aanplant nieuwe bomen’ is bedoeld voor particulieren en organisaties die een boom willen planten in hun tuin. Dat kunnen eigenaren zijn (particulieren of verenigingen van eigenaars) of huurders.

 

Meer informatie over deze subsidie

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Het kan niet stuk in Amsterdam. Het geld klotst kennelijk tegen de plinten. De stad houdt uitverkoop, behalve voor erfpachters. Die betalen de hoofdprijs!

Contactgegevens

AfbeeldingStichting Groenkeur

Kokermolen 11, 3994 DG Houten

Postbus 1010, 3990 CA Houten

Tel.nr. 030 6595 663

www.groenkeur.nl

info@groenkeur.nl

Meer nieuws