of 62812 LinkedIn

Rookvrije zones rond sportaccommodaties

Rookvrije zones rond sportaccommodaties. Waarom op weg naar rookvrij?
SRO 1 reactie

Wethouder Buijtelaar geeft startsein Rookvrije zones bij Amerena in Amersfoort.

Nederland is op weg naar een Rookvrije Generatie: rookvrij spelen, leren, werken én sporten. Natuurlijk is inpandig roken al lange tijd verboden. Nu maken we de stap naar buiten, door het instellen van rookvrije zones voor en rondom de entree van een (sport)locatie waar we met z’n allen afspreken niet meer te roken. Samen met partners, pachters, verenigingen en de gemeenten gaan we er voor zorgen dat ook de voorterreinen bij zwembaden en sportlocaties van SRO rookvrij worden. Wij sluiten ons aan bij de landelijke campagne ‘Rookvrije generatie’. Dus is de rookvrije zone herkenbaar aan strepen ‘Rookvrij’ en stoeptegels van ‘Rookvrije generatie’.

Kick-off
Vanmiddag heeft wethouder Hans Buijtelaar het startsein gegeven voor de uitrol van deze Rookvrije buitenzones. Sportcomplex Amerena is de eerste in de rij. Samen met bedrijfsleider Amerena Johan Bellaar zijn de eerste stoeptegels gelegd en strepen gezet. Bellaar: “We krijgen erg positieve reacties op het rookvrij maken van het voorterrein van alle bezoekers en partners.”
Andere locaties volgen de komende tijd. Wethouder Hans Buijtelaar: “Schone lucht en een toekomst zonder tabaksverslaving: rookvrije zones bij de clubs en verenigingen zijn daarin grensverleggend. Veel accommodaties zijn al overstag en ik hoop dat er nog vele volgen.”

 

Waarom op weg naar rookvrij?
Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers, instructeurs en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij voorterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door willem (X) op
Heel goed, het gaat niet snel maar,.....weer een stapje verder. Geen ouder wil dat zijn of haar kind gaat roken. Uitsluitend "Zien roken doet roken" dus willen we hier vanaf zo snel mogelijk een algeheel rookverbod in het openbaar instellen met zolang nog nodig afgezonderde rookplekken, net als bij een sanitaire stop.

Contactgegevens

AfbeeldingKantoor Amersfoort NV SRO
Soesterweg 556
3812 BP Amersfoort
033 422 5100

Kantoor Haarlem NV SRO
Minckelersweg 40
2031 EM Haarlem
Afbeelding023 512 1700

www.sro.nl

communicatie@sro.nlAfbeelding
pers@sro.nl 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

INSCHRIJVEN

Samenwerken met SRO

Meer nieuws

Gemeente Amersfoort over SRO

Gemeente Bunschoten over SRO

Gemeente Haarlem over SRO