of 62284 LinkedIn

Laatste nieuws coronamaatregelen zwembadbranche

Laatste nieuws coronamaatregelen zwembadbranche
SRO Reageer

Update 14/5: Onze binnenzwembaden Amerena (Amersfoort), Octopus (Leusden), De Duker (Bunschoten), Brandenburg (De Bilt), Boerhaavebad (Haarlem) en De Planeet (Haarlem) openen hun deuren weer op maandag 18 mei. Wij zijn heel blij dat we weer open mogen en kijken ernaar uit om al onze gasten weer in goede gezondheid te verwelkomen. Om onze gasten op een veilige en verantwoorde manier te ontvangen, hebben we tijd nodig gehad om op te starten, een plan te maken en alles voor te bereiden.

Afgelopen vrijdag zijn wij direct aan de slag gegaan met het opstellen van een plan nadat het protocol door de zwembadbranche online is gezet. In dit protocol zijn richtlijnen opgenomen om de veiligheid van onze bezoekers, maar ook van onze medewerkers te waarborgen. Dit is één van de redenen waarom wij in fases gaan opstarten.

 

Besloten is om te starten met de kinderen die bijna gaan afzwemmen voor hun A-, B- of C-diploma (check ook de website van het zwembad!). Daarnaast zijn de banenzwemmers, onder bepaalde voorwaarden en mét reservering, weer welkom. Verenigingen zijn ook welkom. Wij zullen met hen nadere afspraken maken.

 

Wij vragen iedereen om voorafgaand aan een bezoek van onze zwembaden, onze website www.sro.nl of de website van het betreffende zwembad te checken. We rekenen er dan ook op dat onze bezoekers de maatregelen, aangepaste huisregels en aanwijzingen van onze medewerkers opvolgen.

 

De onderhoudswerkzaamheden die tijdens de sluiting van de zwembaden zijn gestart, zijn in zwembad Hoogland helaas nog niet afgerond. Dit betekent dat zij hun deuren later zullen openen. Wij laten onze bezoekers door een mail en informatie op de website weten wanneer dit het geval is.


Update 8/5: De zwembadbranche heeft zojuist het protocol online gezet dat gebruikt kan worden bij de heropening van de zwembaden. We zijn blij dat we weer open mogen en kijken ernaar uit om al onze gasten weer in goede gezondheid te verwelkomen. Wel hebben we tijd nodig om weer op te starten en plannen te maken zodat we alle gasten op een veilige en verantwoorde manier kunnen ontvangen in onze zwembaden. Wij zijn druk met het opstellen van deze plannen, die we volgende week voorleggen aan de gemeente voor goedkeuring om te mogen starten. We houden jullie uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen via onze website en social media kanalen. Lees hier het persbericht van de KNZB met de link naar het protocol.


Update 7/5: Eén van de maatregelen die gisteren door het kabinet is versoepeld, is dat de binnen- en buitenzwembaden weer open mogen. De samenwerkende partijen in de zwembadbranche publiceren vrijdag een protocol en aanvullende technische eisen voor het zwemwater. Pas dan weten wij voor welke doelgroep, welke stappen genomen moeten worden. En welke procedures we nog moeten doorlopen om het zwembad weer veilig en conform de nieuwe richtlijnen te openen. Dat duurt minimaal een week. In de loop van volgende week hopen we hier meer duidelijkheid over te hebben.

 

Overige maatregelen die ook veranderen en van toepassing zijn op onze accommodaties en sportactiviteiten, lees je hieronder:

 

  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding buiten samen sporten, bewegen en activiteiten volgen.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
  • Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Geen wedstrijden, geen gezamenlijke kleedkamers of douches.

 

Onze binnensportaccommodaties (sporthallen, gymzalen) blijven gesloten tot 1 september 2020.

 

In de afbeelding hieronder (klik voor een groter formaat) zie je de versoepeling van de maatregelen die het kabinet gisteren bekend maakte. Veel gestelde vragen over de huidige maatregelen, lees je ook terug op de website van de Rijksoverheid.Afbeelding 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingKantoor Amersfoort NV SRO
Soesterweg 556
3812 BP Amersfoort
033 422 5100

Kantoor Haarlem NV SRO
Minckelersweg 40
2031 EM Haarlem
Afbeelding023 512 1700

www.sro.nl

communicatie@sro.nlAfbeelding
pers@sro.nl 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

INSCHRIJVEN

Samenwerken met SRO

Meer nieuws

Gemeente Amersfoort over SRO

Gemeente Bunschoten over SRO

Gemeente Haarlem over SRO