of 63428 LinkedIn

‘De ambitie voor zonne-energie waarmaken’

‘De ambitie voor zonne-energie waarmaken’. Welke initiatieven hebben een grote slagingskans?
SolarEnergyWorks 6 reacties

Door het ondertekenen van het klimaatakkoord is afgesproken dat wij in 2030 70% van alle elektriciteit uit hernieuwbare bronnen halen. Op provinciaal, regionaal en gemeentelijk niveau worden strategieën geschreven om de ambities te doen slagen.

Hierdoor wordt het voor steeds meer grondeigenaren, interessant om zonne-energie te oogsten en gaan ontwikkelaars van zonneparken gerichter opzoek naar geschikte locaties. De belangstelling is hoog, maar welke initiatieven hebben een grote slagingskans?

 

SolarEnergyWorks beschrijft de valkuilen gaandeweg het proces van het initiatief tot aan de oplevering van een zonnepark.

 

Download hier de whitepaper 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door SolarEnergyWorks op
Beste Marquis de Canteclair, dank voor uw reactie en deelname aan de discussie. Een ratten- of muizenplaag is zo ver wij weten nooit voorgekomen. Flora en fauna wordt door ons niet vernietigd, maar juist versterkt. Volgens recente studies blijkt biodiversiteit te verbeteren bij een zonnepark en is er een toename aan ernstig bedreigde insectensoorten. Zonneparken zijn zelfs beter voor de biodiversiteit dan landbouwgrond. Wij werken nauw samen met de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV). De grond wordt ingezaaid met een mix van planten en kruiden die veel insecten aantrekt. Een aantal parken worden beheerd en bijgehouden door grazend vee. Voor meer informatie bekijk als voorbeeld ons zonnepark Aadijk in Almelo op de website www.zonneparkaadijkalmelo.nl
Door SolarEnergyWorks op
Beste Koos, dank voor uw reactie en deelname aan de discussie. Wij delen uw mening dat zonnepanelen op nog veel meer daken mogen komen, echter zijn niet alle daken geschikt, zijn de kosten altijd hoger en is het vanwege schadeverzekering niet altijd mogelijk. Een goed alternatief is het realiseren van een zonnepark op grond. Volgens recente studies blijkt biodiversiteit te verbeteren bij een zonnepark en is er een toename aan ernstig bedreigde insectensoorten. Zonneparken zijn zelfs beter voor de biodiversiteit dan landbouwgrond. Wij werken nauw samen met de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV). Daarnaast stellen wij altijd onze zonnepanelen zodanig op dat zoveel mogelijk licht en regenwater de bodem kan bereiken. De grond wordt ingezaaid met een mix van planten en kruiden die veel insecten aantrekt. Het park wordt afgesloten en de grond wordt langdurig niet bewerkt. Het gaat altijd om een tijdelijk project van maximaal 25 jaar. Voor meer informatie bekijk als voorbeeld ons zonnepark Aadijk in Almelo op de website www.zonneparkaadijkalmelo.nl
Door SolarEnergyWorks op
Beste Dick Jager, dank voor uw reactie en deelname aan de discussie. Wij zijn het met u eens dat de voorkeur gaat naar minder vruchtbare grond. Gelukkig is dat vaak ook het geval. Echter kan het voorkomen dat potentieel vruchtbare grond beschikbaar wordt gesteld voor een zonnepark. Voor de beoogde energietransitie zullen zonneparken dan ook echt een onderdeel van het Nederlands landschap worden, net als elektriciteitsmasten en windmolens. Overigens is lang niet elke locatie geschikt voor de aanleg van een zonnepark. Of een zonnepark te realiseren is, hangt namelijk voor een groot deel af van de nabijheid en bereikbaarheid van een grondstation van het elektriciteitsnetwerk. Meer informatie vindt u op onze website www.solarenergyworks.com
Door Dick Jager (burgerlidCU) op
Er zijn speculanten die rond de steden grondposities hebben ingenomen. Aangezien er in bepaalde gemeenden grensend aan steden (het Noorden van Nederland bijvoorbeeld) geen woningbouw meer wordt gepleegd zijn deze posities verpacht aan de voormalige eigenaren die er hun agrarische activiteiten uitvoeren. Nu onder de vlag van duurzaamheid willen deze speculanten hun slag slaan ten koste van kostbare landbouwgronden die ook veel effectiever zijn in het vastleggen van zonneenergie.
Door Koos (Milieu adviseur) op
Zonnepanelen kunnen op nog veel meer daken, maar niet op land!
Het vernielt bodemleven, grond neemt dan minder water op bij regen, biodiversiteit neemt af, lokaal warmt het op, het landelijk gebied wordt bebouwd. Nog meer argumenten tegen nodig?
Geen zgn zonneweides aanleggen, klinkt als iets moois, maar de weide verdwijnt en het restje weide eronder komt zon tekort.
Door Marquis de Canteclair (Ing) op
En dat leidt tot vernietiging van flora en fauna.Ratten en muizen wanen zich al in het Walhalla.Over landachapsmolest zwijgen we, evenals de processen tegen de boeren die hun vee niet meer in de wei laten.Misschien moet Plasterk zijn volgende oratio eens wijden aan koetjes en kalfjes

Contactgegevens

SolarEnergyWorks B.V.

Afbeelding

Winthontlaan 200

3526 KV Utrecht

085 130 1276

www.solar-ew.com

info@solar-ew.com

Meer nieuws

Onze projecten

SolarEnergyWorks is een speler van het eerste uur. Inmiddels is er een veelvoud aan zonneparken gerealiseerd en is er een groot aantal kansrijke projecten in ontwikkeling. Met de dag komt de volledige energietransitie dichterbij. Haakt u ook aan?


Lees hier meer over onze projecten

Whitepapers van SolarEnergyWorks