of 59318 LinkedIn

Zuidhoek-Nieuwkoop kiest voor vleermuisvriendelijke led’s

Zuidhoek-Nieuwkoop kiest voor vleermuisvriendelijke led’s. De straatlantaarns gebruiken een speciaal lichtrecept dat door vleermuizen wordt gezien als duisternis, maar toch voldoende verlichting biedt voor de bewoners
Signify Reageer

Zuidhoek-Nieuwkoop is de eerste Nederlandse gemeente die de vleermuisvriendelijk led-verlichting van Signify (het voormalige Philips Lighting) in gebruik neemt.

De straatlantaarns gebruiken een speciaal lichtrecept dat door vleermuizen wordt gezien als duisternis, maar toch voldoende verlichting biedt voor de bewoners.

 

Zuidhoek-Nieuwkoop herbergt veel zeldzame en kwetsbare specificaties voor dieren en planten. De stad en haar omgeving maken deel uit van het Natura 2000-netwerk. Dit is een netwerk van natuurbeschermingsgebieden in Europa met broed- en broedplaatsen voor zeldzame en bedreigde soorten.

 

In 2011 startte Nieuwkoop een initiatief om 89 nieuwe huizen te bouwen die voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen. De vleermuisvriendelijke straatverlichting was een reactie op onderzoek naar de flora en fauna die de locatie als een belangrijke voedingsbodem voor enkele zeldzame vleermuissoorten heeft onthuld. Om het nachtelijke eetgedrag en andere activiteiten van de vleermuizen niet te verstoren, is een speciaal lichtrecept ontwikkeld dat uitgebreid onderzocht is door Signify, de Universiteit van Wageningen en NGO’s die actief zijn op dit gebied. De lichten geven een rode kleur en gebruiken een golflengte die het bioritme van een vleermuis niet verstoort.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting