of 59190 LinkedIn

Vermindering energieverbruik Aruba met de helft

Vermindering energieverbruik Aruba met de helft
Reageer

Philips Lighting gaat 20.000 led-lampen aan Aruba leveren

Philips Lighting gaat samenwerken met de Arubaanse overheid om het energieverbruik van het eiland met meer dan de helft te verminderen. Dit gebeurt door de levering van bijna 20.000 led-lampen.

In vier fases, waarvan de eerste nog dit jaar zal starten, wordt de huidige verlichtingsinfrastructuur vervangen door led. Het betreft onder meer de binnenverlichting van openbare gebouwen en een aantal prominente openbare ruimtes op Aruba. In 2020 wil het eiland overigens voor 100 procent over zijn op duurzame energie.

De eerste fase van het project omvat: de installatie van 17.000 led-lampen in 35 overheidsgebouwen en 2.600 conventionele armaturen voorzien van LED-techniek. Verder worden Plaza Padu en de Paardenbaai Plaza (red. de twee bekende pleinen op het eiland) verlicht met Philips Color Kinetics-technologie. Ten slotte worden in de eerste fase Arubaanse voetpaden verlichten met 150 buitenverlichtingspunten.

 

Philips Lighting schat in dat de overgang naar energie-efficiënte led-verlichting op het eiland zal resulteren in een besparing van meer dan 60 procent op elektriciteit in 2020. Daarnaast wordt de jaarlijkse CO2-uitstoot met zo’n 3.000 tot 4.000 ton verminderd, wat overeenkomt met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 2.000 tot 3.000 huishoudens in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. De samenwerking wordt gefinancierd door de energiebesparingen die ontstaan door de overgang naar led-verlichting. Philips Lighting installeert de armaturen op eigen kosten en wordt in vijf jaar gecompenseerd met de gerealiseerde energiebesparingen.

 

 
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting