of 62812 LinkedIn

Uitbreiding portfolio uv c-verlichting vanwege groeiende vraag naar desinfectie

Uitbreiding portfolio uv c-verlichting vanwege groeiende vraag naar desinfectie
Signify Reageer

Lichtfabrikant Signify gaat zijn portfolio met uv C-led-verlichting uitbreiden vanwege de groeiende vraag naar desinfectie van lucht, oppervlakken en voorwerpen in de professionele markten.

Door de capaciteit te verhogen en het uv C-assortiment uit te breiden, stelt Signify voor de veiligheid van de mensen te zorgen in een wereld die zich aanpast aan het nieuwe normaal. De uv C-verlichting is beproefd en betrouwbaar als een effectief desinfectiemiddel. Dat is dit jaar gevalideerd in een laboratoriumtest van de Boston University, waaruit blijkt dat de uv C-lichtbronnen van Signify het covid-19-virus binnen enkele seconden inactiveren.

 

12 families geïntroduceerd
Signify's nieuwe assortiment uv C-producten omvat armaturen en kamers voor een breed scala aan professionele toepassingen. Harsh Chitale van Signify's Digital Solutions Division hierover: ‘We hebben 12 families van uv C-armaturen geïntroduceerd die speciaal zijn ontworpen om lucht, oppervlakken en voorwerpen te desinfecteren. Deze producten zijn gericht op verschillende klantsegmenten, variërend van kantoren, scholen, sportscholen, winkels, magazijnen tot openbaar vervoer.’

Een onderdeel van het assortiment zijn uv C-armaturen die geschikt zijn voor grondige desinfectie van oppervlakken in kantoren, scholen en toiletten. Ze zijn uitgerust met sensoren en besturing om ervoor te zorgen dat ze alleen werken als er geen mensen en dieren aanwezig zijn. Andere producten zijn mobiele, vrijstaande uv C-armaturen om in een hotelkamer te plaatsen of om oppervlakken te ontsmetten in het openbaar vervoer, zoals bussen en treinen.

 

Desinfectiekamers
Voor de desinfectie van voorwerpen lanceert Signify een reeks veilige en snel te gebruiken uv C-desinfectiekamers. Deze kamers worden gebruikt in kantoren en overheidsgebouwen om in enkele seconden badges, telefoons, tassen, laptops en portefeuilles van bezoekers te desinfecteren. In winkels zijn ze ideaal voor het desinfecteren van geretourneerde artikelen, brillen of kleding uit paskamers.

Uv C-armaturen kunnen ook worden gebruikt in tunnels voor oppervlaktedesinfectie. In Noord-Amerika test een grote retailer een uv C-tunnel voor het desinfecteren van winkelwagens. In India wil een hotel een uv C-tunnel van Signify gebruiken voor het desinfecteren van de bagage van de gasten bij het inchecken. Ook in Nederland plaatste Signify al uv C-armaturen zoals in het eigen hoofdkantoor van Signify Global in Amsterdam en bij GGD’en verspreid over het hele land.

 

Overname GLA
Als aanvulling op zijn portfolio verwierf Signify de activa van Germicidal Lamps & Applications (GLA), een in Nederland gevestigd bedrijf met uitgebreide expertise op het gebied van uv C-desinfectie.

De armaturen voor desinfectie van de bovenlucht kunnen worden gebruikt met mensen aanwezig in de ruimte omdat ze op een hoogte worden geïnstalleerd die, in combinatie met afscherming en optiek, blootstelling aan de uv C-lichtbron voorkomt. De lucht in het bovenste deel van de ruimte wordt voortdurend gedesinfecteerd met uv C-straling en natuurlijke convectie van de luchtstroom in de ruimte. Hierdoor zijn deze armaturen ideaal voor gebruik in scholen, kantoren, sportscholen, winkels en andere drukbezochte ruimten.

 

Bron: LED Magazine

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting