of 58952 LinkedIn

Sportcomplex voorziet nagenoeg in haar eigen stroom voor de buitenverlichting

Arsenal krijgt groen licht. Sportcomplex voorziet nagenoeg in haar eigen stroom voor de buitenverlichting
Reageer

Arsenal krijgt groen licht 

Arsenal ASV is het eerste sportcomplex in Amsterdam dat in samenwerking met Oostendorp Nederland is uitgelicht met Philips OptiVision LED-verlichting. Alle lichtmasten zijn voorzien met Philips LED-verlichting, hiermee bespaart de club 50% op elektriciteitsverbruik. Op vrijdag 12 juni vieren voetballers, buren, gemeente Amsterdam en energiecoöperatie Zuiderlicht de volgende stap in het verduurzamen van Arsenal door de komst van 140 zonnepanelen op het dak van ASV Arsenal. Met LED-verlichting voor de velden en zonnepanelen op het dak voorziet de club nagenoeg in haar eigen stroom voor de buitenverlichting.

Groot voordeel van OptiVision LED-verlichting is dat het heel specifiek gericht kan worden, zodat lichthinder en lichtvervuiling beperkt worden. Door middel van een eenvoudig bedieningspaneel kan het sportpark naar wens geheel of gedeeltelijk worden verlicht en zijn de armaturen robuust en onderhoudsvriendelijk. Philips zal een betrokken partner blijven tot einde levensduur van de lichtoplossing.

 

AfbeeldingDe groenste club van Nederland

ASV Arsenal is hard op weg de groenste club van Amsterdam te worden. Als het aan bestuurvoorzitter Bert van de Rotte ligt gaat de club daarin nog een paar stappen verder. Hij denkt aan een duurzame catering, het scheiden en recyclen van materialen. Ook een nieuwe, slimme vriezer die aanslaat als de zon schijnt is voor de club een zinnige investering. Naast Arsenal zijn ook de Gemeente Amsterdam en Woest Zuid gebruiker van het pand.

 

Zonnedak

Het plan voor de zonnepanelen voor Arsenal is zo’n vijf jaar geleden ontstaan, een plat, zonnig, onbenut dak van een voetbalvereniging in Amsterdam Zuid. Een goede plek om samen met de buren lokaal schone energie op te wekken, vonden omwonenden. Zij richtten er hun eigen energiecoöperatie, Zuiderlicht, voor op. De realisatie van het zonnedak van Arsenal liet door omstandigheden en regelgeving lang op zich wachten maar 12 juni is het dan zo ver._ _

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Philips

Anne-Marie Sleurink

Tel. +31 6 22 30 65 29

E-mail: anne-marie.sleurink@philips.com

 

Zuiderlicht

Frank Boon

Tel. +31 6 19 66 74 06

E-mail: frank@zuiderlicht.nu

 

ASV Arsenal

Bert van de Rotte

Tel: +31 6 14 48 48 37

E-mail: bertvdro@planet.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting