of 59179 LinkedIn

‘Slimme steden dankzij led dichterbij dan men denkt’

‘Slimme steden dankzij led dichterbij dan men denkt’. Een ‘sneak preview’ hoe het stadsleven er in 2030 uit zou kunnen zien in een op de toekomst gerichte virtual reality-beleving.
Reageer

Philips Lighting heeft in een ‘sneak preview’ getoond hoe het stadsleven er in 2030 uit zou kunnen zien in een op de toekomst gerichte virtual reality-beleving.

Op het Smart Cities Expo World Congress in Barcelona onthulde Philips Lighting Research een beeld van hoe de connected led-verlichtingstechnologie een sleutelrol speelt voor het fundament van de slimme steden die men over pakweg een decennium kan verwachten.

 

In de eerste aflevering van de virtual reality-ervaring 2030: ‘Leven in de slimme stad', toont de onderneming hoe connected led-verlichting de potentie heeft om de levenskwaliteit te verbeteren, alledaagse ervaringen en diensten te transformeren en duurzaamheid te verzekeren in onze steeds groter wordende steden.

 

Naar verwachting zijn er in 2030 bijna 70 miljard lichtpunten. De primaire functie ervan is het leveren van energie-efficiënt licht van goede kwaliteit voor het verbeteren van de openbare veiligheid en het stadsbeeld. In de toekomst zal de verlichtingsinfrastructuur van een stad ook de potentie bieden om deel uit te maken van een stadsbreed netwerk dat in staat is gegevens te verzamelen en informatie en diensten te leveren aan en over miljoenen apparaten, van vuilnisbakken tot zelfstandig rijdende voertuigen. Op deze manier zou het kunnen helpen slimme stedelijke diensten mogelijk te maken voor het verbeteren van de levens van zowel de burgers als de stadsbestuurders.

 

De visie van Philips Lighting op de stad van 2030 onderzoekt 4 scenario's die laten zien hoe toekomstige verlichtingstechnologie kan zorgen voor steden die duurzamer, beter connected en prettig om in te wonen zijn. Dat zijn (zie afbeelding):

 

Afbeelding

  1. Connected straten.
  2. Interactieve openbare ruimten.
  3. Duurzame stadslandbouw.
  4. Meer gepersonaliseerd wonen.

 

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting