of 58952 LinkedIn

Slimme beweegroute voor wandelaars en hardlopers

Slimme beweegroute voor wandelaars en hardlopers. De proeftuin Licht Eckart-Luytelaer in de wijk Woensel in Eindhoven is officieel geopend. Het parkachtige gebied heeft nieuwe (deels interactieve) verlichting en een slimme beweegroute voor wandelaars en hardlopers.
Reageer

De proeftuin Licht Eckart-Luytelaer in de wijk Woensel in Eindhoven is officieel geopend. Het parkachtige gebied heeft nieuwe (deels interactieve) verlichting en een slimme beweegroute voor wandelaars en hardlopers.

Philips en Heijmans startten afgelopen december met het verslimmen van de openbare verlichting in de gemeente Eindhoven. De proeftuin maakt hier onderdeel van uit.

 

Een van de elementen in de proeftuin is de nieuwe verlichting. Door het wandelpad subtiel te verlichten kunnen wandelaars en trimmers langer genieten van de prachtige natuur, zeker in de winter. Om onnodig verbruik te minimaliseren, brandt de verlichting niet de hele nacht. Op een afgesproken tijdstip gaat het licht uit, om daarna alleen geleidelijk weer aan te gaan als er iemand langsloopt.

 

Een ander onderdeel van de proeftuin is de slimme beweegroute die is voortgekomen uit de wens van fysiotherapeuten en buurtbewoners - om het gebied rondom de vijver te verbeteren voor bewegen en revalidatie. Kleine tegeltjes met led-verlichting erin liggen 20 meter uit elkaar en vormen samen een slimme trainingshulp voor jong en oud. De beweegroute loopt rondom de vijvers; samen 1,8 kilometer. De lichtjes op de grond gaan stuk voor stuk enkele seconden aan, zodat men ze kan volgen. Zo stimuleren ze wandelaars en hardlopers bij hun activiteiten, waardoor zij op een leuke en uitdagende manier kunnen bewegen.

 

De TU/e en Fontys Hogeschool zijn voor 5 jaar verbonden aan de beweegroute. Zij gaan nieuwe toepassingen verkennen en ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het uit te breiden met gepersonaliseerde trainingsbegeleiding of door aan te sluiten bij hardloop- en beweegapps. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting