of 59250 LinkedIn

Project ‘Veghel doet het licht aan’ officieel geopend

Project ‘Veghel doet het licht aan’ officieel geopend
Reageer

Veghel heeft ‘het licht aangedaan’. In het bijzijn van schoolkinderen, die vanuit de 6 entrees met lampionnen naar het centrum zijn gelopen, werd de volgende fase van het Masterplan Veghel Centrum onthuld.

Het licht werd letterlijk aangedaan, hiermee is het concept van interactief licht, geluid en groen uitgerold. In 2013 is al de eerste fase van het interactieve concept opgeleverd. In 't Steegje is een combinatie gemaakt van licht, geluid en groen. In de Kalverstraat, Wiekslag en Molenwieken zijn clusters van licht en geluid gerealiseerd. Ook is er op 2 grote zijmuren in het centrum een groene gevel gerealiseerd.

 

Om te monitoren wat de effecten zijn van alle ingrepen in het centrum, vindt gedurende twee jaar onderzoek plaats. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Erasmus Universiteit. Passantentellingen, het meten van omzetcijfers, monitoren van parkeeropbrengsten maken hiervan onderdeel uit. Daarnaast worden (kwalitatieve) enquêtes onder inwoners en bezoekers gehouden. De resultaten worden geanalyseerd en de eerstvolgende meting wordt over een half jaar uitgevoerd en daaraan gekoppeld volgen de eerste resultaten. De nulmeting vond in september 2015 plaats. Het project is een samenwerking tussen de gemeente Veghel, Centrummanagement Veghel, Philips en Mobilane.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.philips.nl/buitenverlichting

Lichtmail@philips.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting

Philips CityTouch making cities safer