of 58952 LinkedIn

Philips Stadion als eerste in Nederland uitgerust met innovatieve LED stadionverlichting

Reageer

Samen innoveren, een nieuw hoofdstuk voor Philips en PSV met als eerste stap het Philips stadion verlichten met LED veldverlichting

Het Philips stadion zal het eerste stadion in Nederland zijn met LED veldverlichting. Een nieuwe stap in gezamenlijk innoveren met PSV op het gebied van stadionverlichting. Philips LED veldverlichting is 's werelds eerste LED-sportveldverlichting die voldoet aan de strengste eisen van internationale televisiezenders en sportfederaties. Met deze innovatieve verlichting is het mogelijk om specifieke delen van het veld uit te lichten tijdens voetbalwedstrijden of andere evenementen in het stadion. Door slimme innovatie zijn de kleinste gebaren en emoties zichtbaar voor bezoekers van het stadion en televisiekijkers thuis. Voor stadioneigenaren zijn bovendien de onderhouds- en overige operationele kosten van het lichtsysteem laag door de  duurzame eigenschappen van LED verlichting.

Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux: “We zijn er trots op dat wij het Philips stadion als eerste stadion in Nederland verlichten met LED veldverlichting. Hiermee zal de kijkervaring in het stadion dynamischer en beter worden. De lichtkwaliteit zal verhoogd worden en voldoet aan de strengste eisen van de Europese tv zenders. Hierdoor zullen de supporters in het stadion en ook thuis de sfeer optimaal kunnen beleven. Met deze investering in het Philips stadion geven we verdere invulling aan onze ambities om gezamenlijk te innoveren op gebied van stadionverlichting en gezondheid.”

 

Algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV: “Wij zijn verheugd dat wij als eerste club in Nederland LED veldverlichting krijgen in het Philips Stadion. Het is de beste, meest moderne verlichting voor alle supporters om de wedstrijd te beleven. Ook sluit deze innovatieve verlichting volledig aan bij het ambitieniveau van PSV en Philips om ook buiten het veld zowel nationaal als internationaal op topniveau mee te draaien. Dat we hierin voorloper zijn, past bij de visie van de club.”

 

De uitvoering van het project zal gedaan worden door Heijmans en de constructiewerkzaamheden worden uitgevoerd door Hesta Eindhoven B.V. Heijmans is tevens betrokken geweest bij het installatieontwerp voor het stadion.      

        

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Eric Drent

Senior Communications Manager

Tel. +31  651905718

E-mail: eric.drent@philips.com

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting