of 58952 LinkedIn

Nieuwe subsidieregeling Rijksoverheid voor led-verlichting en zonne-energie bij sportverenigingen

Nieuwe subsidieregeling Rijksoverheid voor led-verlichting en zonne-energie bij sportverenigingen
Reageer

Sportverenigingen die maatregelen nemen om energieverbruik te verminderen krijgen een subsidie van 30 procent van de investering. Een subsidie kan vanaf 4 januari 2016 aangevraagd worden.Er is 6 miljoen beschikbaar.

De redactie van LED Magazine berichtte afgelopen maart al over en motie uit december 2012 die er toe leidde dat het kabinet drukdoende was om per 1 januari 2016 een subsidieregeling voor energiebesparing en duurzame energie - bij sportverenigingen in het leven te roepen. De subsidieregeling is op 1 september 2015 gepubliceerd in de Staatscourant en in werking getreden en onder meer zonnepanelen, zonneboilers en led-verlichting worden gesubsidieerd.

 

Sportverenigingen en sportstichtingen, aangesloten bij NOC*NSF, met een eigen sportaccommodatie kunnen voor investeringen in energiebesparing of duurzame energie gebruikmaken van deze subsidieregeling.
 
Het is mogelijk dat een subsidieaanvraag door een intermediair namens een sportvereniging of sportstichting wordt ingediend. Hierbij kan gedacht worden aan een collectieve subsidieaanvraag door een sportbond voor bij die sportbond aangesloten sportverenigingen. De subsidie komt direct terecht bij de sportvereniging.

 

De hoogte van de subsidie is een bepaald percentage van de subsidiabele kosten. De subsidiabele kosten bestaan uit de kosten voor de aanschaf van een installatie of apparatuur; de arbeidskosten zijn niet subsidiabel. Het subsidiepercentage voor sportverenigingen bedraagt 30 procent en voor sportstichtingen 15 procent. Het verschil in subsidiepercentage komt doordat rekening is gehouden met BTW-plicht.

 

Er kan maximaal 125.000 euro subsidie per aanvrager per jaar worden aangevraagd. Subsidieaanvragen, waar de subsidiabele kosten minder bedragen dan 3.000 euro komen niet in aanmerking.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting