of 59794 LinkedIn

Masterclass Smart Cities

Masterclass Smart Cities. Hoe geef je je Smart City visie handen en voeten en creëer je weer een bloeiend en bruisend centrum?
Reageer

Het bezoek aan binnensteden neemt in veel gemeenten af door de toename van online verkoop waardoor een groot deel van de commerciele ruimtes leeg staan. De Smart City visie is inmiddels wijd verspreid maar beleidsmedewerkers van gemeenten, ondernemersverenigingen, centrummanagement en vastgoedondernemers zoeken naar de manier om deze visie handen en voeten te geven en weer een bloeiend en bruisend centrum te creëren.

Het tempo waarin ontwikkelingen zich voordoen ligt steeds hoger. Steeds meer zijn het nieuwe technologische ontwikkelingen die disrupties veroorzaken. The Connected Economy, Internet of Things, Mobility, 3D-printing en Virtual Reality zijn slechts enkele voorbeelden van technologieën die veranderingen teweeg brengen. De adoptietijd van deze technologieën door burgers en ondernemers wordt steeds korter. Burgers passen hun (koop)gedrag in hoog tempo aan en verwachten van ondernemingen en overheden dat ze hierop inspelen.

 

Hoe doorbreken we de neergaande spiraal? In deze gratis Smart Cities Masterclass krijgt u antwoord op deze vraag.

Masterclass Smart Cities

Wat zijn Smart Cities?

De insteek van Smart Cities is vernieuwing vanuit doorbraken in de technologie; de mogelijkheden vanuit Internet of Things om mobiliteit, energievoorziening, stadsbeleving, leefbaarheid en veiligheid fundamenteel te verbeteren. Deze initiatieven hebben grote raakvlakken met de eerder genoemde initiatieven. En dan zijn er ook nog de ontwikkelingen rondom citymarketing en centrummanagement.

Smart Cities gebruiken slimme technologieën zoals verlichting, geluid, app’s, citybeacons en data analyse (big data) om hun binnensteden leefbaarder, duurzaam én economisch verantwoord te maken. Dat vereist leiderschap en visie. Maar vooral: een gezamenlijke, integrale aanpak. Want om de bezoeker een totaalervaring te bieden, dienen alle stakeholders een unieke, op elkaar afgestemde rol te spelen.

 

Meer weten over Smart Cities »

 

Lees hier ook het interview met de Centrummanager van Veghel, één van de sprekers tijdens de masterclass.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting