of 59185 LinkedIn

Licht van nu met een hint naar het verleden

Licht van nu met een hint naar het verleden. Waterfront Harderwijk, Nederland: hoe CityCharm het ‘Zuiderzeegevoel’ helpt creëren
Reageer

AfbeeldingWaterfront Harderwijk, Nederland.
Ontdek hoe CityCharm het ‘Zuiderzeegevoel’ helpt creëren.

Het Zuidereiland heeft de primeur met de CityCharm Cordoba, die precies bevat wat ons voor ogen staat: het combineert het vertrouwde beeld van een archetypische lantaarn met een stijlvol, hedendaags design. Daarnaast heeft het alle voordelen van moderne LED-verlichting.”

De uitdaging

Harderwijk gaat op de schop. Het omvangrijke Waterfront-project geeft de kustlijn van de voormalige Hanzestad een compleet ander aanzien. Doel is de bijzondere beleving van de historische stad aan het water nieuw leven in te blazen, aldus landschapsarchitect Lodewijk Baljon. “Bij de inrichting van de openbare ruimte biedt juist straatverlichting de mogelijkheid dit ‘Zuiderzeegevoel’ op te wekken.”

 

AfbeeldingDe juiste verlichting 

In de zoektocht naar een geschikt verlichtingsarmatuur verraste Philips met een nieuw product en sloeg daarmee de spijker op de kop, aldus Baljon. “Het Zuidereiland heeft de primeur met de CityCharm Cordoba, die precies bevat wat ons voor ogen staat: het combineert het vertrouwde beeld van een archetypische lantaarn met een stijlvol, hedendaags design. Daarnaast heeft het alle voordelen van moderne LED-verlichting.”Thijs Kempes van installatiebedrijf Ziut, verantwoordelijk voor de lichtberekeningen in het Waterfront-project, noemt naast het comfortabele lichtbeeld andere in het oog springende voordelen: “Speciale optieken in het armatuur maken het mogelijk het licht heel specifiek te verdelen, afhankelijk van de locatie. Bovendien verminderen lensafschermingen eventuele lichthinder aanzienlijk. Ook zijn de prestaties beter. Waar normale lichtmasten van 4 meter hoog maximaal 20 meter uit elkaar kunnen staan, haalt de CityCharm op de Accante mast in dit project bijna 30 meter.”

 

CityCharm armaturen zijn CityTouch Ready en dus plug-&-play-oplossingen die op dezelfde manier geinstalleerd kunnen worden als traditionele armaturen. Eenmaal geinstalleerd maken de armaturen automatisch verbinding met het CityTouch systeem. Ze uploaden hun locatie- en technische informatie en beginnen operationele informatie te verzenden.

 

www.philips.nl/buitenverlichting

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting