of 59250 LinkedIn

Led-verlichting Philips gaat Bay Bridge San Francisco permanent verlichten

Led-verlichting Philips gaat Bay Bridge San Francisco permanent verlichten’
Reageer

De led-verlichting van Philips op de Bay Bridge in San Fransisco krijgt een permanent karakter. Aanvankelijk zou de verlichting voor 2 jaar ‘schijnen’,nu is besloten de lichtinstallatie te behouden en te vernieuwen.

De San Francisco-Oakland Bay Bridge, die plaatselijk kortweg Bay Bridge wordt genoemd, is een grote brug over de Baai van San Francisco. Ze verbindt de Californische steden Oakland en San Francisco in het westen van de Verenigde Staten. Het lichtkunstwerk ‘The Bay Lights’, dat in 2013 met een nieuw led-verlichtingssyteem van Philips werd gerealiseerd, is bedacht door beeldend kunstenaar Leo Villareal.

 

Nu hebben non-profit organisatie ILLUMINATE, the California Department of Transportation (Caltrans), de Metropolitan Transportation Commission (MTC) en de kunstenaar Leo Villareal besloten dat er 25.000 verlichtingspunten van Philips inclusief het cloud-gebaseerde verlichtingsplatform voor besturing op afstand komen te hangen. Het project gebruikt 4,5 mijl aan kabels en 75.000 led’s.

 

De nieuwe led-installatie is volgens Philips vier keer helderder dan de originele installatie. ‘De herverlichting van de Bay Bridge is een bewijs van de impact van de prachtige vormgeving van Leo Villareal op de gemeenschap  van San Francisco’, Aldus Amy Huntington, President van Philips Lighting Americas.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.philips.nl/buitenverlichting

Lichtmail@philips.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting

Philips CityTouch making cities safer