of 59185 LinkedIn

Kogel door de kerk: Philips Lighting definitief naar de beurs

Kogel door de kerk: Philips Lighting definitief naar de beurs
Reageer

Philips Lighting gaat definitief naar de beurs en krijgt een notering aan de Euronext in Amsterdam. Dit heeft Philips voorbeurs bekendgemaakt. Philips gaat in eerste instantie 25 procent van de aandelen aanbieden.

 

Zoals bekend is Philips vorig jaar een traject gestart waarbij ook een verkoop aan investeringsmaatschappijen onderzocht is. Die konden recent een bod uitbrengen. Eerder deze week werd nog bekend dat die biedingen Philips dusdanig tegenvielen dat een beursgang onvermijdbaar leek. Philips was al sinds september 2014 bezig met de opsplitsing van het bedrijf.

 

Philips is voornemens om bij de beursgang tenminste 25 procent van de aandelen aan te bieden. Philips zal dus een meerderheidsaandeel behouden met de intentie om dit in de komende jaren af te bouwen om zich zelf volledig toe te kunnen leggen op gezondheidstechnologie. De aandelen worden zowel aangeboden aan institutionele én particuliere beleggers.

 

Goldman Sachs en JP Morgan spelen de hoofdrol van 'Joint Global Coordinators' bij de beursgang. Citigroup, ING, Morgan Stanley en Societe Generale zijn de zogeheten Joint Bookrunners en ABN Amro en Rabobank de Co-Bookrunners. Tenslotte is N M Rothschild & Sons Limited als financieel adviseur van Philips aangesteld. Philips Lighting behaalde vorig jaar een omzet van ruim 7,4 miljard euro.

 

Topman Frans van Houten over de beursgang: 'De aankondiging van vandaag om ons bedrijf definitief op te splitsen in tweede marktleidende bedrijven is een historische beslissing. We geloven dat beide bedrijven over de fundamenten beschikken om ook op de lange termijn winstgevende groeicijfers te realiseren. Philips Lighting heeft de afgelopen zes kwartalen al geprofiteerd van de opkomst van led-verlichting en onze anticipatie op de afnemende vraag naar convetionele verlichting.' Eric Rondolat, die actief zal blijven als chief executive officer van Philips Lighting: 'We zijn verheugd een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Philips Lighting te beginnen.'

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting