of 59794 LinkedIn

Introductie connected straatlantaarn

Introductie connected straatlantaarn. Naast breedbandnetwerkdiensten kunnen de lantaarnpalen ruimte bieden aan andere apparatuur voor een reeks toepassingen van het Internet of Things (IoT).
Reageer

Philips Lighting en Ericsson introduceren gezamenlijk een nieuwe slimme lantaarnpaal, de Philips lightpole site slim, die bedoeld is voor Europese steden.

De Philips lightpole site combineert led-verlichting van Philips met de small-celltechnologie van Ericsson voor high-speed breedbandverbindingen. De Philips lightpole site lijkt op de vertrouwde vorm van de lantaarns die overal in Europa gebruikt worden en dat maakt hem volgens de partijen ‘tot een onopvallende toevoeging aan het stadsbeeld die tegelijk de dekking van het LTE1/4G-netwerk vergroot’. Het compacte formaat is mogelijk gemaakt door de gezamenlijk ontwikkelde geïntegreerde antennes in de lantaarns en small-cellbuitenradio's van Ericsson.

 

Nu het mobiele dataverkeer met een factor 9 zal zijn gestegen in 2022, worstelen operators van mobiele netwerken met het verwerven van nieuwe locaties voor antennes in de openbare ruimte, om klanten te voorzien van de best mogelijke breedbanddekking en capaciteit. Door ruimte te huren in de slimme lantaarnpalen zijn ze in staat hun netwerken te verdichten, zodat burgers kunnen profiteren van zowel veilig verlichte straten als een betere datacapaciteit op hun smartphones.

 

Naast breedbandnetwerkdiensten kunnen de lantaarnpalen ruimte bieden aan andere apparatuur voor een reeks toepassingen van het Internet of Things (IoT).

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting