of 59082 LinkedIn

Internet via een led-armatuur

Internet via een led-armatuur. Het voordeel is dat licht niet door muren kan en dus veilig ‘binnenskamers’ blijft.
Philips Lighting Reageer

Philips Lighting start met aanbieden LiFi-armaturen.

Philips Lighting heeft aangekondigd te starten met het aanbieden van led-armaturen die uitgerust zijn met de mogelijkheid tot Light Fidelity (LiFi): oftewel internet via een led-armatuur.

LiFi werkt via een chip die een led-lamp laat knipperen, maar zo snel dat men het met het blote oog niet ziet. Door het knipperen kan informatie worden verzonden zoals dat ook met WiFi kan. Het voordeel is dat licht niet door muren kan en dus veilig ‘binnenskamers’ blijft. Ieder LiFi-led-armatuur dat Philips gaat aanbieden is uitgerust met een ingebouwd modem dat het licht moduleert met snelheden die niet waarneembaar zijn voor het menselijk oog. Het licht wordt daarentegen wel gedetecteerd door een LiFi usb-dongel die aangesloten is op de aansluiting van een laptop of tablet. De dongel stuurt gegevens via een infraroodverbinding naar het armatuur.

 

Philips stelde de eerste fabrikant te zijn die wereldwijd actief wordt met LiFi-geschikte led-armaturen. De armaturen die Philips gaat aanbieden maken een internetsnelheid van 30 megabyte pers seconde (Mb/s) beschikbaar zonder dat de kwaliteit van het licht hieronder leid. Icade, een Franse vastgoedbedrijf, voert als eerste een pilot uit met de armaturen in het Franse kantoor van het bedrijf te Parijs.

 

Onderstaande video-animatie toont het werkingsprincipe van Philips LiFi-led-armaturen.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting