of 59185 LinkedIn

Innovatieve LED-stadionverlichting Amsterdam ArenA

Reageer

Amsterdam ArenA Innovation Center en Philips Lighting gaan met slimme LED-verlichting beleving, duurzaamheid en veiligheid naar een hoger niveau tillen.

Philips Lighting, wereldwijd toonaangevend in verlichting, wordt innovatiepartner van de Amsterdam ArenA op het gebied van ‘smart lighting’. Onderdeel van de overeenkomst is het vervangen van de veldverlichting door innovatieve LED-stadionverlichting, waarbij ook kleurvariatie wordt toegevoegd om het entertainmentniveau te verhogen. Amsterdam ArenA en Philips Lighting werken de komende jaren en in aanloop naar het EK2020 aan nog meer innoverende lichtprojecten. De nieuwe LED-verlichting wordt ingezet bij voetbalwedstrijden en concerten om extra beleving en sfeer te creëren. De Philips LED-verlichting is 's werelds eerste LED-sportveldverlichting die voldoet aan de strengste eisen van internationale televisiezenders en sportfederaties. Met deze verlichting is het mogelijk om specifieke delen van het stadion uit te lichten tijdens evenementen in het stadion. De LED-veldverlichting wordt eind 2016 in gebruik genomen.

 

Frank van der Vloed, General Manager Philips Lighting Benelux: “De combinatie van onze ArenaVision LED-veldverlichting met beweegbare kleurenspots creëert een geweldig show effect. Met deze verlichtingscombinatie dragen we bij aan de verdere ontwikkeling van de Amsterdam Arena. Wij zijn trots op deze samenwerking en we hebben de ambitie om gezamenlijk een wereldwijd voorbeeld neer te zetten waarbij de bezoekerservaring, duurzaamheid en flexibiliteit van het totale verlichtingssysteem de nieuwe standaard gaat worden.

 

Henk Markerink, directeur Amsterdam ArenA: “Philips Lighting is al vanaf het eerste uur betrokken bij de verlichting in de Amsterdam ArenA en wordt nu actieve partner in ons innovation center. We zijn verheugd dat de relatie met Philips Lighting op deze manier weer verder is bestendigd.

 

Als direct gevolg van deze overeenkomst wordt de stadionverlichting vervangen door LED en gaan we de komende jaren, in aanloop naar de transitie richting EK2020, werken aan nog meer innoverende lichtprojecten om zo de beste fan-ervaring op het gebied van verlichting te bieden aan onze bezoekers.”


Philips verzorgt al meer dan 60 jaar de professionele verlichting van grote sportevenementen en verlicht wereldwijd 55% van de belangrijkste voetbalstadions. Voor meer informatie en de laatste projecten, zie ook: Philips Lighting.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting