of 59794 LinkedIn

Innovatief onderzoekscentrum voor City Farming op High Tech Campus in Eindhoven geopend

Reageer

Lichtrecepten op maat voor vers voedsel van hoge kwaliteit

Philips heeft op de High Tech Campus in Eindhoven, een state-of-the-art City Farming onderzoekscentrum geopend onder de naam GrowWise. Onderzoek door Philips levert maatwerk LED-lichtrecepten op die het voor producenten mogelijk maakt de opbrengst te verhogen en het gehele jaar door gezonde en smakelijke groenten te telen. De nieuwe faciliteit van 234 m², één van de grootste ter wereld, concentreert haar onderzoek op het optimaliseren van teeltrecepten voor bladgroenten, aardbeien en kruiden. Andere onderzoeksterreinen betreffen het binnen telen van gewassen die rijker zijn aan koolhydraten, zoals aardappelen en tarwe.

Maatschappelijke trends
Het Philips City Farming onderzoekscentrum pakt een aantal maatschappelijke trends en zorgen aan. Mensen zijn zich in toenemende mate bewust van de manier waarop het voedsel dat we eten geteeld wordt, het effect daarvan op onze planeet en de afstand die het moet overbruggen van boerderij naar bord.  Daarnaast wordt voorzien dat er nieuwe manieren van voedselproductie nodig zijn om te kunnen voldoen aan de toenemende druk op de voedselvoorziening voor de wereld. Onderzoek van de VN voorspelt dat de wereldbevolking in in 2050 met nog eens 2,3 miljard mensen gegroeid zal zijn en dat 66% van alle wereldburgers dan in steden zal wonen. Intussen is 80% van de voor landbouw geschikte grond op aarde al in gebruik. Philips meent dat dit het moment is voor de innovatie van nieuwe teelttechnologieën die het mogelijk maken planten te telen zonder zonlicht in binnenomgevingen dichtbij of in steden. Philips heeft al een aantal stadsboerderijen ingericht, zoals de GreenSense in Chicago.

 

Lichtbehandeling op maat
Het onderzoekscentrum is een schone en steriele omgeving die hermetisch is afgesloten van natuurlijk licht en lucht, wat volledig gecontroleerde teeltomstandigheden mogelijk maakt. Elke ruimte,  in totaal zijn er acht klimaatruimten, is uitgerust met vierlaags gemechaniseerde plantenrekken, wat resulteert in een totaal teeltoppervlak van 234 m2. In elke plantenlaag van de faciliteit zijn Philips GreenPower LED-armaturen geïnstalleerd die blauwe, rode en ver-rode LED's bevatten; deze zijn specifiek ontworpen en gespecificeerd voor het telen van gewassen en maken een fijnafstemming mogelijk voor een lichtbehandeling op maat. LED's zijn zeer energie-efficiënt en produceren minder warmte. Dit betekent lagere temperaturen, en daardoor kunnen ze dichter bij de planten geplaatst en optimaal gepositioneerd worden om een complete en gelijkmatige belichting van de plant te verzekeren. Het eindresultaat is beter smakende producten, geteeld op een duurzamere manier en zonder de noodzaak om pesticiden te gebruiken. 
 

Meer informatie en video's zijn te vinden op: www.youtube.com/user/PhilipsHorticulture

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Anne-Marie Sleurink, External Communications Manager a.i.
Tel. +31 6 22 30 65 29
E-mail: anne-marie.sleurink@philips.com

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting