of 59190 LinkedIn

Hengelo genomineerd als ‘Slimme Stad’ dankzij openbare verlichting

Hengelo genomineerd als ‘Slimme Stad’ dankzij openbare verlichting.
Reageer

Hengelo is genomineerd voor de titel ‘Slimste Binnenstad 2016’. De verkiezing richt zich op steden die het beste plan hebben om nieuwe technologieën in te zetten voor het verbeteren van de (binnen)stad.

Op 3 oktober worden de winnaars bekend gemaakt in het Beatrixgebouw in Utrecht.

Hengelo is genomineerd dankzij een innovatief besturingssysteem voor openbare verlichting. Wethouder Marcel Elferink: ‘De nominatie is een mooie erkenning voor het werk wat we doen om onze stad innovatiever en slimmer te maken. Met deze straatverlichting zorgen we bovendien voor een flinke energiebesparing. Dat is goed voor de energierekening én voor een duurzamer Hengelo.’

 

Met het besturingssysteem kan de gemeente op afstand de sterkte van de lantaarns bepalen. Als het nodig is, kan de gemeente zo lantaarns dimmen of juist activeren. Het dimmen van straatlantaarns zorgt voor energiebesparing. Activeren kan daarentegen juist handig zijn bij incidenten, wanneer bijvoorbeeld hulpdiensten tijdelijk meer licht nodig hebben. Bovendien kan de gemeente het specifieke verbruik van de lantaarns meten.

 

Daarnaast zorgt het besturingssysteem ervoor dat de lantaarnpalen met elkaar verbonden zijn en storingen van afstand kunnen worden verholpen. Daarmee kan de gemeente Hengelo sneller en efficiënter anticiperen op storingen. Storingen worden op afstand gesignaleerd en doorgegeven aan de aannemer die de storing direct kan oplossen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting