of 60831 LinkedIn

Groene gemeente Capelle aan den IJssel zweert bij CityTouch

Groene gemeente Capelle aan den IJssel zweert bij CityTouch. Capelle wil graag een groene gemeente zijn, die kiest voor duurzame oplossingen. Bijvoorbeeld met energiezuinige LED-verlichting in de openbare ruimte
Reageer

De gemeente Capelle aan den IJssel koos jaren geleden voor het Philips CityTouch systeem. En bouwt hier nog steeds op verder. Met alle voordelen van dien.

                 

"De duizendste armatuur in CityTouch bewijst het succes van dit systeem" 

-Mounir el Achrafi, unithoofd Project- en Ingenieursbureau Capelle aan den iJssel

 

AfbeeldingCapelle aan de IJssel wil graag een groene gemeente zijn, die kiest voor duurzame oplossingen. Bijvoorbeeld met energiezuinige LED-verlichting in de openbare ruimte. “Maar LED-verlichting is meer dan het aan– en uitzetten van de lichtbron", zegt Mounir el Achrafi, unithoofd Project- en Ingenieursbureau van de gemeente. "We willen meer energie besparen, minder CO2-uitstoot. Ook zoeken we naar mogelijkheden om de veiligheid van onze burgers te vergroten." Om die reden koos de gemeente al jaren geleden voor het Philips CityTouch systeem. Want daarmee hadden ze de beste mogelijkheden om aan die hoge eisen te voldoen.

 

De juiste verlichting

“CityTouch is echt een heel gebruikersvriendelijk systeem", zegt Ard van Vliet, medewerker Beheer van Capelle aan den IJssel. “We kunnen elke armatuur individueel aansturen en verschillende groepen armaturen vaststellen. Op basis van lichtberekeningen hebben we verschillende kalenders gemaakt, met daarop afgestemde lichtsterktes. Die variëren van 100% om 7 uur 's ochtends tot 35% om 12 uur 's nachts. Met deze dimkalenders besparen we veel extra energie." Dankzij het CityTouch systeem kan Ard precies uitrekenen hoeveel de gemeente bespaart. En dat is 15% tot 20% extra bovenop de besparing die sowieso met LED wordt gerealiseerd. “We zijn heel blij dat we al vroeg met CityTouch zijn gestart", zegt Mounir el Achrafi. "Daardoor kunnen we de verlichting in de openbare ruimte goed beheersen en besparen we veel energie. Binnenkort voegen we de 1000ste armatuur toe aan het CityTouch systeem. En we gaan net zo lang door tot we straks helemaal op CityTouch zijn overgestapt.” 

 

Meer weten over wat CityTouch voor uw gemeente kan betekenen? ga naar www.philips.nl/citytouch

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting