of 58952 LinkedIn

Gemeente Bronckhorst: Interact City draagt bij aan duurzaamheidsambitie

Gemeente Bronckhorst: Interact City draagt bij aan duurzaamheidsambitie
Signify 2 reacties

AfbeeldingDe gemeente Bronckhorst legt de lat hoog. Uiterlijk 2030 wil de gemeente energieneutraal zijn. Een ambitieus plan, dat Bronckhorst is toevertrouwd. Door in alle woonwijken en buitengebieden te kiezen voor connected straatverlichting van Interact City, maakt de gemeente haar duurzaamheidsambitie verder waar. De innovatieve gemeente maakt zo actief werk van waardevolle thema’s als besparen op energie en kosten, comfort en veiligheid. Bronckhorst is op de goede, duurzame weg!

                  

AfbeeldingHet ‘verledden’ van onze openbare verlichting leverde een besparing op van 50%. Door onze verlichting ook nog eens slim te maken hebben we nu altijd en overal de juiste hoeveelheid licht. En we besparen extra op onderhoud.”


Paul Hofman, Wethouder Duurzaamheid en Energie, gemeente Bronckhorst


Uitdaging van de klant

De gemeente Bronckhorst maakt werk van duurzaamheid. Dat merk je aan allerlei initiatieven. Bijvoorbeeld in het gemeentehuis, dat door verschillende maatregelen op het gebied van isolatie, verwarming, koeling en energievoorziening een toonbeeld van duurzaamheid is. Je merkt het ook aan de openbare verlichting. Ook hiermee wil de gemeente vooroplopen.

Elke wijk en elk buitengebied zijn eigen licht met Interact City

Een eerste belangrijke slag sloeg de gemeente met het vervangen van 5.000 conventionele armaturen door connected LED-armaturen. Deze vervanging alleen betekent al een besparing van 50% op de energiekosten. Maar de gemeente wilde meer. Door te kiezen voor een slimme oplossing kan elke armatuur nu individueel op elk gewenst moment worden gedimd. Hierdoor wordt extra bespaard op energiekosten. Ook wordt bespaard op onderhoud, want de armaturen geven nu zelf aan wanneer onderhoud nodig is en sturen automatisch een seintje naar het onderhoudsbedrijf.

 

Veel gemeentes hebben de overstap van conventionele verlichting naar LED, die een forse besparing op de energierekening mogelijk maakt, al gezet. Gemeentes die vanuit hun duurzaamheidsstreven nóg meer willen besparen, zoals Bronckhorst, zijn sterk in opkomst. Interact City voor de openbare verlichting bleek hier de perfecte oplossing.


Nieuwe LED- armaturen werden via een GPS-module automatisch direct door het gemeentelijke netwerk getraceerd.

 

Hierna konden de gemeentelijke OV-beheerders via dimprofielen op het Interact City dashboard de verlichtingsbehoefte per woonwijk instellen. De armaturen dimmen nu op verschillende momenten op, en weer af. Dit geldt ook voor de buitengebieden met hun bijzondere flora en fauna. Door op deze plekken extra te dimmen wordt de natuur zo min mogelijk verstoord.

 

Met dit slimme verlichtingssysteem geeft de gemeente het goede voorbeeld aan de inwoners, elke dag – of beter nog: nacht – weer. Zo verzekert Bronckhorst zich van een goede balans tussen energiebesparing en veiligheid, met respect voor de fraaie natuur die de gemeente kenmerkt.


Wat kan Interact City doen voor uw gemeente?


 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans op
Uiterlijk 2030 wil de gemeente energieneutraal zijn ?? Maar het dimmen van toch al zuinige LED-lampen met een GPS verbinding? Besparing op personeelskosten, dat wel, maar dat heeft niets te maken met besparing op energie. Effe dimmen Bronckhorst, 't zal wel 3030 worden.....
Door Hans op
Woorden als verleiden en verleden ken ik; verledden nog niet.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting