of 63082 LinkedIn

Coronavirus bestrijden met uv C-verlichting

Coronavirus bestrijden met uv C-verlichting. PSV gaat als eerste voetbalclub het virus COVID-19 te lijf met behulp van uv C-verlichting
Signify Reageer

PSV gaat als eerste voetbalclub het virus COVID-19 te lijf met behulp van uv C-verlichting. Signify heeft hiertoe armaturen geïnstalleerd in de kleedkamers in het Philips Stadion en van trainingscomplex De Herdgang.

Een studie van de Universiteit van Boston wees eerder uit dat de uv C-lichtbronnen doeltreffend zijn in de strijd tegen SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt.

 

Upper air-armaturen
?Signify heeft nu bij PSV in enkele binnenruimten, zoals kleedkamers in het Philips Stadion en in een aantal ruimten in trainingscomplex De Herdgang, in totaal 15 Philips uv-C desinfecterende upper air-armaturen geplaatst.

 

Drie daarvan in de kleedkamers van de thuisploeg en drie in die van de bezoekende ploeg in het Philips-stadion. Ook worden er nog eens vijf in de kleedkamers van PSV Campus De Herdgang, en vier in de medische ruimte aldaar geïnstalleerd. De uv C-verlichting breekt het DNA of het RNA van micro-organismen af, inclusief dat van virussen en bacteriën, waardoor deze zich niet meer kunnen vermenigvuldigen en onschadelijk worden. De lampen hebben een piekstraling van 254 nanometer, dicht bij de piekgolflengte voor het inactiveren van ziektekiemen, en daarmee geschikt voor het desinfecteren van lucht, oppervlakken en voorwerpen. De uv C-desinfecterende upper air-armaturen zijn te gebruiken terwijl er mensen in de ruimte zijn. Ze desinfecteren continu de lucht die door middel van natuurlijke convectie naar de bovenste luchtlagen stroomt. De gedesinfecteerde lucht stroomt op eenzelfde wijze terug naar de lagere luchtlagen in de kleedkamer en vermengt zich daar weer met de lucht.

 

Bescherming
De armaturen zijn uitgerust met afscherming en optische bescherming om blootstelling aan de uv C-lichtbron te voorkomen, zodat spelers zich onbezorgd kunnen omkleden. 'We zien een groeiende behoefte aan desinfectiemethoden vanuit een brede groep organisaties; uv C-verlichting kan zorgen dat de binnenlucht, oppervlakken en voorwerpen snel, efficiënt en doeltreffend worden gedesinfecteerd', aldus Hellen van der Plas, marketleader van Signify’s organisatie in de Benelux. 

 

Om aan de veiligheidseisen te voldoen, vraagt uv C-verlichting om een deskundige installatie en certificering. Daarin adviseert Livingprojects, partner van Signify. 'Een uv C-installatie moet voldoen aan belangrijke veiligheidseisen. Daarom is een vakkundig advies bij de aankoop van uv C-verlichting essentieel. Wij maken licht- en stralingsberekeningen door middel van specifieke software. Wanneer de uv C-unit door PSV is geïnstalleerd, kunnen we meten, certificeren en adviseren over een juist gebruik. Daarom krijgt de daarvoor aangewezen persoon bij PSV ook uitleg en een certificaat voor het werken met uv C-licht', aldus Michael Sebregts van Livingprojects.

 

Waarborgen gezondheid essentieel
Frans Janssen, commercieel directeur bij PSV, over de installatie: 'Het waarborgen van de gezondheid van spelers is voor ons enorm belangrijk en essentieel voor de voortgang van wedstrijden. Daarom willen wij hen, en de spelers van onze tegenstanders, zo goed mogelijk beschermen. Met de Philips uv C-desinfecterende upper air-verlichting van Signify zijn wij ervan overtuigd dat wij onze spelers net dat extra beetje bescherming kunnen bieden.'

 

Bron: LED Magazine

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Whitepapers

Interact City - werken aan groei, duurzaamheid en veiligheid