of 59190 LinkedIn

Circulaire led-verlichting Schiphol Lounge in bruikleen

Philips voorziet Schiphol Lounge 2 van circulaire led-verlichting
Reageer

Philips Lighting heeft ‘circulair licht’ geleverd voor de nieuwe Lounge 2 op Schiphol. Met de komst van de lounge in het hart van de terminal krijgt reiscomfort volgens de betrokkenen een geheel nieuwe betekenis.

De luchthaven speelt met de nieuwe Lounge 2 in op de veranderende behoeften en wensen van reizigers. Speciaal voor Lounge 2 – en in samenwerking met Philips Lighting Design – zijn led-armaturen ontwikkeld met een levensduur die 75 procent langer is dan gebruikelijk. Onderdelen van de armaturen kunnen afzonderlijk worden vervangen. Hierdoor worden onderhoudskosten gereduceerd en hoeft niet een complete armatuur te worden gerecycled. Bovendien blijft Philips eigenaar van de apparatuur, Schiphol Group betaalt voor het gebruik tijdens de contractduur.

 

Aan het einde van het contract worden armaturen na een upgrade elders opnieuw ingezet, met een maximale vermindering van grondstofgebruik tot gevolg. Het gebruik van energie-efficiënte led-verlichting zorgt volgens Philips voor een 50 procent afname van het elektriciteitsverbruik. Het nieuwe lichtdesign zorgt daarnaast voor een verbeterde lichtbeleving. Ondersteund door de 24/7 aanwezigheid van Cofely op Schiphol, zorgen Philips en Cofely voor real-time beheer van de verlichting voor het realiseren van een optimale beleving en maximale duurzaamheid.

 

Vorig jaar werd al bekend dat Schiphol, Cofely en Philips een samenwerking aangingen voor de nieuwe circulaire verlichting in de terminal van Schiphol, waarbij het vliegveld de verlichting in bruikleen zou krijgen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting