of 59250 LinkedIn

Breda opent subsidieregeling voor led-verlichting bij sportverenigingen

Breda opent subsidieregeling voor led-verlichting bij sportverenigingen
Reageer

De gemeente Breda heeft de ‘Specifieke nadere regels sportsubsidies 2016’ vastgesteld. Sportverenigingen en andere sportaanbieders kunnen via deze regeling subsidie aanvragen voor onder andere led-verlichting.

Met de nieuwe regels kunnen sportaanbieders subsidie aanvragen voor activiteiten die bijdragen aan het realiseren van doelstellingen op het gebied van breedte- en topsport. Dit betreft evenementen, de organisatie van het jaarlijkse sportgala, investeringen in de accommodatie ten behoeve van mindervalide sporters en dus ook investeringen in duurzaamheid zoals led-verlichting, maar ook zonnepanelen.

 

De gemeente meldt dat de subsidiemogelijkheid voor investeringen in duurzaamheid aansluit op de mogelijkheid voor verenigingen en sportstichtingen om subsidie aan te vragen bij het Rijk voor maatregelen gericht op energiebesparing en verduurzaming. De redactie van Solar Magazine meldde eerder deze week echter al dat voor deze subsidieregeling door RVO.nl al 504 aanvragen zijn ontvangen die 90 procent van het budget beslaan.

 

Paul de Beer, wethouder Duurzaamheid en Sport, over de Bredase regeling: ‘In aansluiting op de landelijke subsidieregeling, bieden wij Bredase verenigingen de mogelijkheid ook subsidie aan te vragen voor advies- en arbeidskosten die te maken hebben met energiebesparing en verduurzaming. Daarmee hopen we te stimuleren dat verenigingen hiermee aan de slag gaan.’

 

Een aantal sportverenigingen heeft in de periode 2013-2015 al gebruik gemaakt van de lokale  subsidiemogelijkheden voor verduurzaming. Zo zijn er met subsidie van de gemeente Breda zonnepanelen aangebracht op het dak van jeu-de-boulesvereniging Va-Tout en werd led-verlichting gerealiseerd op de sportparken Blauwe Kei (VV Baronie), Kwakkelhutstraat (TVC Breda) en De Heerbaan (BHV Push).

 

Met de ‘Specifieke nadere regels sportsubsidies 2016’ komen overigens de oude regels uit 2012 te vervallen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.philips.nl/buitenverlichting

Lichtmail@philips.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting

Philips CityTouch making cities safer