of 58952 LinkedIn

Bayern München neemt led-verlichting officieel in gebruik

Bayern München neemt led-verlichting officieel in gebruik. Verlichtingssysteem kan maar liefst 16 miljoen verschillende lichtkleuren genereren
Reageer

Werd vorig jaar mei bekend dat Philips 380.000 led's zou gaan leveren aan Allianz Arena van Bayern München, zijn alle led's nu bij het start van het nieuwe voetbalseizoen in gebruik genomen. Het nieuwe verlichtingssysteem van Bayern München kan maar liefst 16 miljoen verschillende lichtkleuren genereren en is bij de start van het seizoen dan ook direct ingezet voor een lichtshow.

De verlichting wordt volgens Philips en Bayern München op dagen dat er geen wedstrijden zijn gebruikt om subtiele lichteffecten te creëren in de vormen van golven en wolken in de clubkleuren van de voetbalclub. De toepassing van de led-verlichting levert de Duitse topclub overigens een jaarlijkse besparing van 60 procent op.
 
In oktober startte het grootschalige project waarbij aan de façades van de Allianz Arenda 6.500 armaturen geplaatst zijn. In het gehele project is maar liefst 7,5 kilometer aan lineaire armaturen geplaatst en 5.000 meters kabels aangelegd.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting