of 59821 LinkedIn

Ameland gaat alle openbare verlichting op het eiland vervangen

Ameland gaat alle openbare verlichting op het eiland vervangen door op afstand bedienbare connected led-straatverlichting. De led-verlichting realiseert 70 procent besparing.
Reageer

Philips Lighting gaat in opdracht van gemeente Ameland alle openbare verlichting op het eiland vervangen door op afstand bedienbare connected led-straatverlichting. De led-verlichting realiseert 70 procent besparing.

Buiten de bebouwde kom en bij de strandopgangen wordt Philips ClearSky led-verlichting gebruikt die groenblauw licht geeft waardoor hinder voor wad-, weide- en trekvogels afneemt. Nico Oud, wethouder gemeente Ameland: ‘De uitrol van de led-straatverlichting op Ameland is weer een stap in de verwezenlijking van onze duurzame ambities. Bovendien draagt deze Philips-verlichting bij aan het verminderen van lichtvervuiling. Dit sluit perfect aan bij onze inzet voor het UNESCO-programma “Darksky Werelderfgoed Waddengebied”.’

 

De overeenkomst met de gemeente Ameland bevat ook het onderhoud van de verlichting door Philips Lighting tot en met 2027. De ambitie is om energiebesparing te maximaliseren en de service voor de inwoners van Ameland te verbeteren.

 

De installatie van de led-straatverlichting wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Provincie Fryslân, GasTerra en NAM. Laatstgenoemden zijn net als Philips Lighting convenantpartner van Duurzaam Ameland.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting