of 59854 LinkedIn

30 pilots in Europa, Azië en Amerika met lifi

30 pilots in Europa, Azië en Amerika met lifi. Snellere, veiligere en betrouwbaardere datatransmissie via licht
Signify Reageer

Signify gaat samenwerken met ruim 30 klanten wereldwijd om lifi-technologie te testen. In vergelijking met wifi staat lifi (light fidelity) voor snellere, veiligere en betrouwbaardere datatransmissie via licht.

Led-armaturen met een lifi-router combineren lichtkwaliteit met een snelle breedbandverbinding. Hiermee kunnen klanten dankzij hun verlichting probleemloos en gelijktijdig e-mailen, videoconferences organiseren, een veilige toegang krijgen tot het bedrijfsnetwerk en snel surfen op het internet.

Lifi biedt voordelen ten opzichte van wifi omdat het geschikt is voor gebruik in een omgeving die gevoelig is voor radiofrequenties zoals in ziekenhuizen, of op plaatsen waar wifi-signalen niet of zwak kunnen zijn zoals ondergronds. Lifi is ook aangewezen in omgevingen die een hoge beveiliging vereisen; bijvoorbeeld de backoffice van een financiële instelling of overheidsdienst. Lifi voegt extra beveiliging toe, omdat het licht niet door muren kan gaan en een zichtlijn naar het licht nodig is om toegang tot het netwerk te krijgen.

 

Signify startte vorig jaar met het aanbieden van Philips lifi-armaturen. Wereldwijd testen klanten de nieuwe technologie. De 30 pilots laten volgens het bedrijf het enorme potentieel van lifi zien. In India werkt Signify samen met Incubex, een incubator voor product- en bedrijfsoplossingen, aan een vergaderruimte met lifi. In Europa werkt Signify samen met telecombedrijf Orange, dat de lifi-dienst integreert in zijn kantoor in Parijs. Ook Atea, een it-infrastructuurbedrijf in de Scandinavische en Baltische regio, heeft lifi-armaturen laten installeren in zijn kantoor in het Noorse Stavanger. De met lifi-armaturen uitgeruste lobby van het gebouw kan de technologie demonstreren en bezoekers connectiviteit bieden. Daarnaast zal Republic Polytechnic in Singapore lifi-technologie installeren in zijn Smart Devices Lab. Het is van plan zijn studenten nieuwe leermogelijkheden te bieden.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting