of 59190 LinkedIn

3 Led-installaties tijdens lichtfestival GLOW

Philips Lighting toont dit jaar als medeoprichter van GLOW 3 lichtinstallaties op het lichtfestival. GLOW is afgelopen zaterdag van start gegaan.
Reageer

Philips Lighting toont dit jaar als medeoprichter van GLOW 3 lichtinstallaties op het lichtfestival. GLOW is afgelopen zaterdag van start gegaan.

In samenwerking met kunstenaars en ontwerpers laat Philips Lighting 3 bijzondere lichtinstallaties zien op verschillende locaties in de stad. De grootste installatie ‘Step into the light’ van ontwerper Michel Suk vraagt de bezoeker om letterlijk in het midden van het licht te stappen. De lichtbundels van de Philips armaturen, die gemonteerd zijn op een 4 meter hoge cirkelvormige opstelling, zorgen voor een indrukkwekkende beleving. Onder de cirkel ontstaat namelijk een nieuw gezichtspunt. De lichtstralen lijken oneindig door te lopen; of is het een optische illusie? De installatie wordt - in combinatie met een geluidscompositie - op het Philips Lichtplein tentoongesteld.

 

De overgang van het grote lichtspektakel ‘Step into the Light’ en het ‘subtiele licht’ in het project ‘Private Light’, van lichtkunstenaar Titia Ex, benadrukt het contrast tussen de verschillende lichtkunstwerken. Dit lichtobject laat de geschiedenis van de oude gloeilampenfabriek en haar omgeving zien. Het kunstwerk haalt de fabriek letterlijk uit zijn schaduw en zorgt voor een persoonlijke en intieme beleving in de stad. De installatie is te zien in de directe omgeving van het Philips Museum.

 

‘Lightfall’ is de laatste in een reeks verlichtingsinstallaties gemaakt door Paul Thursfield, hoofd Service Design en Simon Rycroft, Senior Strategic Designer van Philips Lighting. De installaties zijn ontworpen als onderdeel van hun onderzoek naar nieuwe lichtervaringen. De installatie is te bewonderen bij de Kazerne en vormt een cascade van licht en geluid. Het paviljoen is opgebouwd uit een cirkelvormig gordijn van Philips Color Kinetics led-verlichting dat vaak wordt gebruikt in commerciële projecten voor winkelcentra en bezienswaardigheden in een stad.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingSignify

Postbus 90050 | 5600 PB | Eindhoven

040-2787500

www.signify.com

Lichtmail@Signify.com

Afbeelding Afbeelding Afbeelding

Meer nieuws

Nieuwe verlichting op Ameland

Duurzaam Ameland

Whitepapers

Primeur: CityTouch met GSM-technologie

De verspreiding van kennis gaat sneller dan ooit

Ervaar wat licht kan betekenen voor uw stad of gemeente

Verlichting speelt een centrale rol in hoe mensen denken over hun steden. De verlichting is niet langer puur gericht op functionaliteit en veiligheid, maar moet ook aangenaam, uitnodigend en duurzaam zijn. Lees meer

Primeur sportveldverlichting voor gemeente Goes

Intelligente Openbare Verlichting

Ontdek hier wat de voordelen zijn van slimmere verlichting