of 63000 LinkedIn

Woningbouwimpuls zorgt voor bijna 45.000 nieuwbouwwoningen

Woningbouwimpuls zorgt voor bijna 45.000 nieuwbouwwoningen. € 266 miljoen vanuit de Woningbouwimpuls.
RVO 1 reactie

Door heel Nederland kunnen 28 gemeenten binnenkort 44.666 nieuwe woningen bouwen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) geeft hiervoor een financiële bijdrage van € 266 miljoen vanuit de Woningbouwimpuls.

Met de Woningbouwimpuls draagt het ministerie bij aan projecten die anders moeilijk of traag tot stand komen omdat ze een financieel tekort hebben. RVO organiseerde online Impulskamers om zo de aanvragen verder te verscherpen. Daardoor konden gemeenten noodzaak, effectiviteit en efficiëntie van hun aanvraag voor de Woningbouwimpuls goed onderbouwen.


Grote interesse

Er is veel interesse voor de Woningbouwimpuls. Minister Ollogren besloot daarom om de geplande financiële bijdrage van € 225 miljoen te verhogen naar € 266 miljoen. Zo krijgen alle positief beoordeelde aanvragen geld. En lopen deze projecten geen vertraging op.


Woningbouwimpuls

Gemeenten kunnen een beroep doen op de Woningbouwimpuls voor:
•    het versnellen van de bouw;
•    het vergroten van het aantal nieuwbouwwoningen in een project;
•    het vergroten van het aandeel betaalbare woningen voor mensen met een laag of middeninkomen.

Gemeenten kunnen met het geld woningen betaalbaar maken. Of ze kunnen een locatie geschikt maken voor woningbouw. Zo worden er 7 stationsomgevingen en 3 stadscentra aangepakt. En er worden 4 verouderde kantoorgebieden en 11 bedrijventerreinen omgebouwd tot woningen. 


Betaalbaar en bereikbaar

Van de 44.666 woningen valt 67% in de categorie ‘betaalbaar’. Dit zijn woningen voor de sociale huursector, middenhuur en betaalbare koopwoningen. Ook bouwen de gemeenten 1.100 tijdelijke woningen. Bij veel projecten is speciale aandacht voor woningen voor starters, senioren, studenten en aandachtsgroepen. De 30 projecten zijn verdeeld over het land. 19 projecten bevinden zich in de woondealregio’s met projecten in onder andere Amsterdam, Den Haag, Woerden en Nijmegen.

Met deze viewer ziet u waar woningen bijgebouwd gaan worden.


Meer informatie

 

In opdracht van

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Dat is dus minimaal 3 jaar te laat. Met dank aan het zeer matige woningbeleid van o.a. Ollongren (D'66).

Contactgegevens

RVO werkt al veel voor en samen met gemeenten, waterschappen en provincies. Dat doen we op tal van vraagstukken, zoals het klimaatakkoord, leefbaarheid, vergrijzing en ontgroening, regionale economie en duurzaam ondernemen. RVO heeft adviseurs die als regio-liaisons optreden en uw gemeente in contact brengen met de juiste deskundigen binnen onze organisatie.

 

Afbeelding

Bekijk hier alle contactmogelijkheden. Of stel uw vraag direct aan een van onze regio-liaisons.

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Telefoon: 088 042 42 42

Website: www.rvo.nl/overheden

Meer nieuws

Thematisch praatplaten

Meer inzicht in de sectorale routekaarten Maatschappelijk Vastgoed?

In het Webinar Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed van 26 maart jl werd je bijgepraat over de sectorale routekaarten voor het verduurzamen van vastgoed in de verschillende maatschappelijke sectoren. Met best practices van het verduurzamen van een zwembad in Veldhoven en het museum de Hermitage in Amsterdam werden faal- en succesfactoren behandeld. Het webinar is georganiseerd door Platform Duurzaam Gebouwd en het Kennis- en Innovatieplatform Verduurzaming Maatschappelijk Vastgoed. Mocht je het webinar gemist hebben of wil je het delen dan kun je het hier terugkijken.

Maak kennis met ons

Thema's voor provincie, gemeente en waterschap

Bloggers

Whitepapers

Agenda

Bekijk hier onze evenementen en verslagen van voorgaande evenementen.